Nominert til «Årets låt»: - Låta har gjort veldig mye for meg

Astrid S (19) kjemper om prisen for «Årets låt» mot blant andre Susanne Sundfør.

PÅ SCENEN: Astrid Smeplass på scenen under årets Bylarm, som bare har vært en av de mange konsertene hun har gjort i år. Nå kan hun vinne «Årets Låt» under P3 Gull. Foto: NTB Scanpix
PÅ SCENEN: Astrid Smeplass på scenen under årets Bylarm, som bare har vært en av de mange konsertene hun har gjort i år. Nå kan hun vinne «Årets Låt» under P3 Gull. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg husker jeg var på showet i fjor og tenkte at det hadde vært kult å bli nominert til noe. Jeg trodde aldri det skulle skje, i hvert fall ikke året etter, forteller P3 Gull-nominerte Astrid Smeplass.

Men året etter skjedde det altså. 19-åringen fra Rennebu i Sør-Trøndelag kan vinne pris for «Årets låt» under lørdagens P3 Gull.

Det for låta «2AM», som er spilt av 7,2 millioner ganger på Spotify. Den norske produsenten Matomas remix av låta ligger akkurat over, med 9,4 millioner strøminger.

- Betyr mye Smeplass, som går under artistnavnet Astrid S, hadde aldri trodd så mange skulle høre musikken hennes. Til Dagbladet forklarer popkometen at låta hun er nominert for har vært viktig for henne.

- Den låta betyr mye for meg og har åpna mange dører. Den er en av grunnene til at jeg er her i dag, forklarer 19-åringen.

Hun forteller at det i februar er to år siden den ble skrevet, og at det snart er ett år siden hun skrev sin nye singel «Hyde».

Smeplass forteller at «2AM» markerer et skille i hennes karriere som sangforfatter.

- Det var den første låta jeg skrev i «den stilen». Før skrev jeg mer snill pop, som kanskje var litt forventa av meg etter «Idol», forklarer Smeplass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer