Nominert til «Årets låt»: - Låta har gjort veldig mye for meg

Astrid S (19) kjemper om prisen for «Årets låt» mot blant andre Susanne Sundfør.

PÅ SCENEN: Astrid Smeplass på scenen under årets Bylarm, som bare har vært en av de mange konsertene hun har gjort i år. Nå kan hun vinne «Årets Låt» under P3 Gull. Foto: NTB Scanpix
PÅ SCENEN: Astrid Smeplass på scenen under årets Bylarm, som bare har vært en av de mange konsertene hun har gjort i år. Nå kan hun vinne «Årets Låt» under P3 Gull. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): - Jeg husker jeg var på showet i fjor og tenkte at det hadde vært kult å bli nominert til noe. Jeg trodde aldri det skulle skje, i hvert fall ikke året etter, forteller P3 Gull-nominerte Astrid Smeplass.

Men året etter skjedde det altså. 19-åringen fra Rennebu i Sør-Trøndelag kan vinne pris for «Årets låt» under lørdagens P3 Gull.

Det for låta «2AM», som er spilt av 7,2 millioner ganger på Spotify. Den norske produsenten Matomas remix av låta ligger akkurat over, med 9,4 millioner strøminger.

- Betyr mye Smeplass, som går under artistnavnet Astrid S, hadde aldri trodd så mange skulle høre musikken hennes. Til Dagbladet forklarer popkometen at låta hun er nominert for har vært viktig for henne.

- Den låta betyr mye for meg og har åpna mange dører. Den er en av grunnene til at jeg er her i dag, forklarer 19-åringen.

Hun forteller at det i februar er to år siden den ble skrevet, og at det snart er ett år siden hun skrev sin nye singel «Hyde».

Smeplass forteller at «2AM» markerer et skille i hennes karriere som sangforfatter.

- Det var den første låta jeg skrev i «den stilen». Før skrev jeg mer snill pop, som kanskje var litt forventa av meg etter «Idol», forklarer Smeplass.

Spiller ikke på sex I 2015 har Smeplass reist mye, og stått på scener over hele landet. Hun forteller at hun synes det er gøy å kunne leve av artist, til tross for hektiske dager.

Hun har derimot ingen intensjon om å promotere musikken sin på noen annen måte enn hva hun allerede gjør.

- Det kommer aldri til å være min intensjon å spille på sex. Bare fordi man viser litt hud er det ikke nødvendigvis sex man spiller på. Kropp er naturlig, og om man føler seg komfortabel og fin, må det være lov å vise litt hud, forklarer musikeren.

I studio Når Smeplass ikke reiser landet rundt eller henger med samboeren, musiker Julie Bergan (21), tilbringer hun tid i studioet. Hun har nemlig et nytt musikkprosjekt på gang.

- Akkurat nå skriver jeg masse og jobber med en EP. Den skal jeg gi ut til våren. Vi driver fortsatt og jobber med hva vi skal ha på den, men den blir lystigere enn det jeg har gitt ut tidligere, forklarer artisten.

Livet som artist kan fort bli ensomt, men Smeplass forteller at hun ser familien som så ofte som en gang i måneden.

- Jeg besøker de så ofte jeg kan. Også driver jeg og ringer mamma hele tiden, for det blir mye dødtid. Synes nesten litt synd på henne, for hun kan ikke akkurat legge på eller si at samtalen er kjedelig, sier Smeplass og ler.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 288720597


Varnish cache server