Et glass til:

Nominert til Golden Globe

Den danske spillefilmen «Druk», på norsk «Et glass til», er nominert til Golden Globe i kategorien beste fremmedspråklige film.

NOMINERT TIL GOLDEN GLOBE: Den danske filmen "Et glass til" er nominert til Golden Globe. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mads Mikkelsen er blant dem som spiller i filmen, som er regissert av Thomas Vinterberg.

Sammen med tre lærerkolleger tester Mikkelsens rollefigur ut Finn Skårderuds påståtte tese om at mennesket er født med en halv promille for lite i blodet. Den norske psykiateren har påpekt at han aldri egentlig har fremmet en slik teori, men han har skrytt av filmen.

Danskene får nok en nominasjon. HBO-serien «The Undoing», som er regissert av danske Susanne Bier, er nominert i kategorien for beste miniserie. Der konkurrerer den mot «Normal People», «The Queen's Gambit», «Small Axe» og «Unorthodox».

Flest nominasjoner av alle har den Netflix-produserte filmen «Mank», som er regissert av David Fincher, fått. Den er nominert i hele seks kategorier, blant dem beste dramafilm.

Der konkurrerer den mot «The Father», «Nomadland», «The Trial of The Chicago 7» og «Promising Young Woman». I kategorien for beste musikal eller komedie er «Borat Subsequent Moviefilm», «Hamilton», «Music», «Palm Springs» og «The Prom» nominert.

I kategorien beste originalmusikk i en spillefilm, er svenske Ludwig Göransson nominert for miskken til Christopher Nolan's "Tenet".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer