Nominert til NRKs musikkpris

P3 Gull starter i Norge.

HITMAKERE: Envy har hatt suksess i både Norge, Sverige og Danmark med hitten «Am I Wrong?». Nå er de også P3 Gull-nominert. Foto: Sveinung Ystad
HITMAKERE: Envy har hatt suksess i både Norge, Sverige og Danmark med hitten «Am I Wrong?». Nå er de også P3 Gull-nominert. Foto: Sveinung YstadVis mer

(Dagbladet): I Danmark og Sverige har P3 Gull de siste 10 årene rukket å etablere seg som respekterte alternativer i musikkprisfloraen. Den 29. november følger NRK etter sine skandinaviske kringkasterkolleger og arrangerer P3 Gull i Norge, med programleder Live Nelvik i spissen, for første gang.

Nå er de nominerte klare.

Truls, Cashmere Cat, Emilie Nicolas, Lemâitre og CLMD er nominert i kategorien «Årets nykommer».    

«Am I Wrong» av Envy, «Out of Yourself» av Truls, «Pstereo» av Emilie Nicolas,  «High Five For Life» av Blood Command og «Running to the Sea» av Röyksopp og Susanne Sundfør møtes til dyst i kategorien «Årets låt».

I «Live»-kategorien er det Honningbarna, Kaizers Orchestra, Karpe Diem, Kvelertak og Bendik som skal kjempe og hederen og æren.

I tillegg deles det ut en fjerde pris, P3-prisen. Kanalens musikksjef Mats Borch Bugge forteller at de ikke har fulgt kalenderåret slavisk når de har funnet sine nominerte.

-  Vi har ingen strenge statutter når det gjelder utvelgelsen av nominerte. Vi har for eksempel ingen krav til at artistene skal ha gitt ut et album. Og, i motsetninger til andre musikkpriser som Spellemann, er vi ikke så opptatte av kalenderåret. Vi har valgt ut nominerte som har betydd noe i P3-universet og Musikk-Norge generelt den siste tida.

Hvem som sitter i juryen er hemmelig.

- Det er en bredt sammensatt og kompetent jury fra P3 som både har jobbet individuelt og møttes i plenum, for så å diskutere seg fram til nominasjonene. Hvem disse personene er, har jeg ikke lyst til å gå ut med før utdelingen. Juryen gjøres kjent på dagen for utdelingen.

- Hvordan skiller prisen seg ut fra de andre musikkprisene som blir delt ut i Norge?

- Den skiller seg markant ut fra andre priser ved at den er en anledning for å feire P3 -musikken hvert år. Den understreker det kontinuerlige arbeider P3 gjør for å framheve ny norsk musikk.

P3-musikksjefen er imidlertid forsiktig med å nevne noen personlige favoritter som han gjerne skulle hatt med, men som ikke nådde opp denne gangen.

- Det er blitt laget veldig mye bra norsk musikk den siste tiden, så det er alltids noen man gjerne skulle hatt med. Men jeg er veldig fornøyd med de vi har nominert.