GÅR FORT: Det gikk bare tre år fra gjennombruddet i Millennium-trilogien til Rapace hadde hovedrollen i «Alien»-forløperen «Prometheus».
GÅR FORT: Det gikk bare tre år fra gjennombruddet i Millennium-trilogien til Rapace hadde hovedrollen i «Alien»-forløperen «Prometheus».Vis mer

Noomi Rapace suser mot stjernene

Kan få sparre med Will Smith i sci-fi-storfilm.

(Filtermagasin.no): Det er deilig å være svensk i Hollywood for tida, gitt at man heter Noomi Rapace.

Siden hun tok av med «Millennium»-trilogien har filmverden vært i hælene på den populære skuespilleren.

I dag ble det også klart at Rapace kan få sparre med Will Smith i sci-fi-thrilleren «Brilliance». Han har ikke bestemt seg enda, men Deadline kan røpe at hun er klar for en rolle i storfilmen.

Talentprosjekt

Historien er basert på en roman av Marcus Sakey, og snurrer rundt en gjeng utvalgte folk som er født med superkrefter i skolten. Noen bruker dem til å starte borgerkriger, mens andre må jakte ned disse angivelige terroristene.

Det er premisset for en fortelling som tilsynelatende legger seg tett opp mot filmene «Blade Runner» og «Minority Report», begge inspirert av historier fra den innflytelsesrike sci-fi-forfatteren Philip K. Dick

Filmen regisseres av Julius Onah. Han klatrer også noe veldig i miljøet, og ble koblet til «The God Particle»-filmen sammen med J.J. Abrams («Star Trek», nye «Star Wars») allerede for et par år siden.

Jobben med «Brilliance» fikk han kort tid etter kritikersuksessen med thrilleren «The Girl Is In Trouble» der «That 70's Show»-kjenningen Wilmer «Fez» Valderrama spiller hovedrollen.

Hektisk karriere
Rapace er en svært ettertraktet skuespiller for øyeblikket, og sjonglerer et solid knippe prosjekter. Arbeidet med «Prometheus»-oppfølgeren er blant annet godt på vei.

Tidligere i dag ble det klart at den sveitstiske billedkunstneren H.R. Giger omkom etter skadene fra et fall.

De marerittaktige bildene hans har vært toneangivende for utseendet på mange sci-fi- og grøsserfilmer de siste 20 årene, og kultmaleren designet det ikoniske monsteret fra «Alien» som også inspirerte utseendet på «Prometheus».

I tillegg til sci-fi-oppfølgeren balanserer Rapace ifølge IMDB preproduksjon på hele seks prosjekter.

Et av dem er Tommy Wirkola-regisserte «What Happened to Monday?», hvor den svenske skuespillerens stjernestatus potensielt kan la det regne på oss i nabolandet.

Der spiller svensken ikke mindre enn syv søstre samtidig. I likhet med flere av hennes mest aktuelle filmer er også det en futuristisk sci-fi-thriller.