UTEN SAMTYKKE:  Den svenske suksess-skuespilleren Noomi Rapace brukes i reklame for slanking på nettet - uten hennes godkjennelse. Foto: Lars Myhren Holand
UTEN SAMTYKKE: Den svenske suksess-skuespilleren Noomi Rapace brukes i reklame for slanking på nettet - uten hennes godkjennelse. Foto: Lars Myhren HolandVis mer

Noomi Rapace utnyttes i slankereklame

Setter advokater på saken.

(Dagbladet): Den svenske skuespilleren Noomi Rapace (32) har gjort stor suksess som Lisbeth Salander i Millennium-filmene.

Populariteten har gjort henne attraktiv, og det er det flere som ønsker å utnytte.

Nå dukker det opp reklame for slankemiddel og dietter med bilde av henne på Facebook, skriver den svenske avisa Expressen.

Ifølge avisa har skuespilleren aldri godkjent bildebruken i forbindelse med slankeprodukter.

- Dette er stygt og billig gjort. Noomi vet om det, og det er selvfølgelig ikke noe hun har medvirket til, sier hennes agent Jenny Planthaber til avisa, og fortsetter:

- Vi vet veldig godt om dette, og har advokater som arbeider med saken.

- Utnyttelse Planthaber vet foreløpig ikke hvem som står bak kampanjen.

- Vi har forsøkt å finne ut av dette i to og en halv uke. Dette er en klokkeklar utnyttelse av et bilde i reklame. Selskapet kan bli skyldig i å betale skadeerstatning, men det er nærmest umulig å få kontakt med dem, sier advokat Jens Göthberg til Expressen.

Rapace ble for alvor kjent gjennom Salander-rollen. Den har åpent flere dører, og hun har siden spilt i blant annet «Sherlock Holmes: A Game of Shadows» med Robert Downey Jr. og Jude Law.

Hylles I filmen «Prometheus» ble Rapace hyllet av anmelderne, og Dagbladets anmelder skrev «filmens beste scene utspiller seg når hun får en kraftig mageknipe».

Hun har også spilt i den norske filmen «Babycall» av Pål Sletaune, som fikk nærmere 12 millioner kroner i støtte av Norsk Filminstitutt.

Hun ble belønnet for innsatsen med en Amanda-pris i kategorien «beste kvinnelige skuespiller» i Haugesund i august.

- Det kjentes som om hjertet skulle sprenges. Jeg klarer aldri å forberede meg på sånt, sa en glad Rapace da.