Noor for Somalia

De fleste platedebutanter drømmer om å bli berømt. Noora Noor (20) drømmer om at det skal bli fred i Somalia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Engelskmennene synes det er rart, sier Noora Noor.

- De sier: «Noora, du er født i De arabiske emirater og du er opprinnelig fra Somalia. Greit nok. Men du har bodd tolv år i Norge og synger likevel r'n'b - er det mulig?» Da bruker jeg å svare at ja, det er det. Det skjer ting i Norge også.

NOORA NOOR PENDLER mellom Oslo og London, hvor hun framfører låtene sine på kjente nattklubber. R'n'b er stadig blant verdens største sjangrer innen popmusikk, selv om den både har vært bortgjemt og underkjent her hjemme. Kanskje fordi det har skortet på talenter. Nå har vi Noora. I fjor var hun nominert til HitAwards for singelen «Need You». Denne uka kom debutalbumet «Curious» som har fått gode kritikker. Hun har bestått prøven, det er nå det begynner.

- Jeg føler at jeg drømmer. Det går liksom altfor bra, skjønner? Jeg takker Gud hver dag for det som skjer, gliser den vakre 20-åringen med den gudbenådede stemmen.

Gud er Allah. Noora er muslim. Hun er svart. Hun er innvandrer. Og i disse valgkamptider er det mye annet enn platelansering som opptar henne. Frp ligger an til å gjøre nok et godt valg, og de fleste stemmene er fisket med innvandrerfrykt som agn. Det er et annet, og atskillig mindre glamorøst kapittel i historien om Norges første potensielle svarte souldronning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer