Fra «Skam» til Samanta Fox

Noora i «Skam» blir Samantha Fox

Det hele skjer på Trøndelag Teater til våren.

SAMANTA: Josefine Pettersen er kjent for sin rolle som Noora «Skam». Nå er det musikal som står på trappene.  Foto: Patrik C Österberg / IBL

English
SAMANTA: Josefine Pettersen er kjent for sin rolle som Noora «Skam». Nå er det musikal som står på trappene.  Foto: Patrik C Österberg / IBL EnglishVis mer

(Dagbladet): Josefine Pettersen, bedre kjent som Noora i «Skam», får sin debut på teaterscenen til våren, melder Trøndelag Teater.

Det hele skjer i musikalen «Robin Hood–Rai Rai i Sherwoodskogen» som har premiere i februar.

Scenedebuterer

Vårmusikal er en populær tradisjon på Trøndelag Teater og denne gang er det Mads Bones og Olve Løseth som får lov til «å stjele fra de rike og gi til de fattige»

Og Josefine Pettersen er ikke den eneste som debuterer på scenen, den andre er Klaus Sonstad.

Pettersens rolle er altså 80-talls ikonet Samantha Fox. Eller i hvert fall er det det navnet hun har i stykket.

– Jeg har ikke opparbeidet meg et forhold til karakteren min ennå. Det er jo ikke samme person, min karakter og Samantha Fox. Min karakter er ei jente som er emo og lovløs, sier Josefine Pettersen til NRK.

Og legger til at hun både er nervøs og gleder seg.

Gode Gamle Dager

Musikalen er basert på sagnet om Robin Hood og Lille-John, et lovløst radarpar med sans for alt som rocker. Tidskoloritten er Gode Gamle Dager - kanskje ikke så gode - men de lovløse vet råd og trommer sammen til en veldedighetsfestival.

Den kjipe Sheriffen, med nesegrev for skatter og avgifter, vet å stikke kjepper i hjulene. Og hvordan kan styrtrike Prins Johan hevde at fattige folk har lagt seg til så eksklusive vaner?

Manusforfatter Mads Bones sier til NRK at han tror Josefine Pettersen vil gli rett inn i teatermiljøet, og at han er overrasket over hvor godt kjennskap hun har til trønderrock.

SKAM-FEBER PÅ ISLAND: Suksesserien «Skam» får stadig nye fans - også utenfor Norges grenser. På Island er enkelte ungdommer så glade i serien at de tar i bruk norske ord og uttrykk fra den. Her demonstrerer Lilja, Kristján og Kolfinna sine «Skam»-ervervede norskkunnskaper. Video: Fréttatíminn Vis mer