VETERAN: Nora Brockstedt har stått bak hits som «Voi voi» og «Tango for to».
Foto:Mette Møller/Dagbladet
VETERAN: Nora Brockstedt har stått bak hits som «Voi voi» og «Tango for to». Foto:Mette Møller/DagbladetVis mer

Nora Brockstedt (90) måtte avlyse Hall of Fame-opptreden

Var i dårlig form.

(Dagbladet): Det ble i formiddag annonsert at Nora Brockstedt, Anne Grete Preus og Lillebjørn Nilsen vil bli innlemmet i Rockheims Hall of Fame under en seremoni i Trondheim den 20. august.

Alle skulle i utgangspunktet stille på pressekonferansen på Grand Hotel, men den 90 år gamle Brockstedt, som har gitt ut hitlåter som «Tango for to» og «Voi voi», måtte avlyse opptredenen i siste liten.

- Det er ikke mer dramatikk i avlysninga enn at hun er nitti år. Når man er i den alderen kan formen variere fra dag til dag. Hun trodde i går at hun skulle klare det, men så i morges at det ikke gikk. Nora er proff, så for henne er det 100 prosent eller ingenting, sier vennen Karl Erik Nederhoel, som var til stede på Grand Hotel i Brocksteds fravær, til Dagbladet.

- Fortjent Brockstedt er den eldste artisten som til nå har blitt gitt en plass i Rockheims Hall of Fame. Tidligere har Alf Prøysen, a-ha, Åge Aleksandersen, Jokke og Valentinerne, Wenche Myhre, Jahn Teigen, Jan Eggum, Terje Rypdal, Dumdum Boys og The Pussycats også blitt innlemma.

Nederhoel sier at veteranen setter pris på hederen, selv om hun altså ikke kunne være til stede selv.

- Hun synes det er veldig flott, uten at hun utdypa det veldig til meg da jeg snakket med henne etter pressekonferansen, sier han og legger til:

- Men hun synes altså det er ganske fortjent.

Brockstedt har sluttet å gjøre konserter, men er fremdeles ikke fremmed for å gå i studio. I fjor høst ble to av hennes Prøysen-tolkninger gitt ut på plate.

Lillebjørn Nilsen og Anne Grete Preus, som begge dukket opp på Grand Hotel i dag, hyller veterankollegaen overfor Dagbladet.

- Nora Brockstedt har betydd veldig mye. For meg, som faktisk var ung da hun allerede var godt etablert på hitlistene, har hun også vært en jeg har fulgt med og lytta til med glede. Hun sto for landets første millionhit i «Tango for to», som jeg tror var vår største utenlandshit fram til a-ha gjorde sitt inntog, sier Nilsen.

Preus regner 90-åringen som et stort forbilde.

- Hun har holdt på sin stil og klart å ligge på et høyt kvalitetsnivå hele tiden. Hun har brukt karrieren sin på en flott måte og er en flott sanger. Det er litt kult å fremdeles være ung sammenlignet med henne, sier hun.

- Fint selskap For å bli nominert og innlemmet i Rockheims Hall of Fame må «artisten/personen ha bidratt til vesentlig norsk populærmusikks utvikling og/eller utbredelse. Den som innlemmes må ha debutert med utgivelse/eller bidratt til utgivelse for minst 25 år siden».

Leder av årets nominasjonskomite er Janove Ottesen, og med seg har han hatt Marit Larsen, Knut Schreiner, Marte Thorsby, Larry Bringsjord, Ivar Håkon Eikje og Petter Myhr.

- Det er litt rart, men det er et fint selskap å være i. Jeg er nok der at jeg er først og fremst er opptatt av framtida og øyeblikket, og gleder meg over dette fordi jeg senere skal opp i studio og jobbe videre med album, sier Anne Grete Preus om hederen.

Paus-savn - Er det noen du savner?

- Jeg har akkurat sunget litt med Ole Paus. Han kunne vært en naturlig fyr å innlemme. Men det blir litt feil å trekke fram enkeltpersoner, det er så mange som hadde fortjent det. Livet er jo grunnleggende urettfersig, så hvorfor skulle noe slikt som dette vært helt rettfesrdig? Det ville nok vært litt rart, sier Preus.

Lillebjørn Nilsen er ydmyk over å ha blitt innlemma i det celebre selskap.

- Når jeg ser de navnene som var nominert, så blir man litt ydmyk. Jeg har fått litt forskjellige kulturpriser opp gjennom årene, men dette virker litt mer altomfattende. Når man ser spennet fra Nora Brockstedt til Anne Grete Preus, så føles det stort å være i midten av det spennet. Men det er klart, ingen av oss har drevet med dette for å havne på museum. Det handler om å skape musikk, sier gitarkameraten.

HEDRES:
Anne Grete Preus og Lillebjørn Nilsen vil, sammen med Nora Brocktedt (på bildet),  innlemmes i Rockheim Hall of Fame. Det ble offentliggjort på Grand Hotell i Oslo fredag. Fra før er a-ha, Alf Prøysen, Jokke og Valentinerne, Wenche Myhre, Åge Aleksandersen, Dumdum Boys, Jahn Teigen, Jan Eggum, Pussycats og 
Terje Rypdal innlemmet i Rockheim Hall of Fame.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HEDRES: Anne Grete Preus og Lillebjørn Nilsen vil, sammen med Nora Brocktedt (på bildet), innlemmes i Rockheim Hall of Fame. Det ble offentliggjort på Grand Hotell i Oslo fredag. Fra før er a-ha, Alf Prøysen, Jokke og Valentinerne, Wenche Myhre, Åge Aleksandersen, Dumdum Boys, Jahn Teigen, Jan Eggum, Pussycats og Terje Rypdal innlemmet i Rockheim Hall of Fame. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer