Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nord-Korea anklages for å ha stjålet sensitiv Hollywood-informasjon

- Vent og se, sier Nord-Korea-talsmann.

(Dagbladet): I romjula har Seth Rogens Nord-Korea-satire «The Interview» premiere. 

Rogen og James Franco spiller to journalister som blir rekruttert av CIA til å drepe Kim Jong-Un under et intervju.

Da traileren var klar før sommeren, sa en talsperson for Nord-Koreas mye omtalte leder at de så på filmen som en krigserklæring.

Denne uka ble det stålet sensitiv informasjon om en rekke av filmselskapet Sony Pictures prosjekter, også «The Interview», ifølge Bloomberg.

Blant informasjonen som  nå er publisert av hackerne, finner man blant annet detaljer om filmens budsjett, kredittkortnumre, personnumre og manus til TV-serier som ikke er sendt ennå.

- Dette er veldig, veldig sensitivt materiale, spesielt for høyprofilerte folk. Du kan bare tenke deg til hvor mye trøbbel dette kan stelle i stand, sier Zachary K. Goldman hos Center on Law and Security ved New York University's School of Law til Bloomberg.

Ifølge de stjålne dokumentene fikk Seth Rogen og James Franco betalt henholdsvis 59 millioner kroner og 46 millioner kroner for filmen. I tillegg fikk Britney Spears' eks-kjæreste Kevin Federline 35 000 kroner for en cameoopptreden.

Ifølge Bloomberg mener Sony Pictures at dataangrepet kan spores tilbake til Nord-Korea og hackergruppen DarkSeoul, som i 2013 tok knekken på flere Sør-Koreanske banker og kringkastere.

Og den Kim Jong-Un-styrte folkerepublikken nekter å avvise at de er involvert.

- Dere får vente og se, sier en Nord-Korea-talsmann til BBC.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling