Squid Game:

Nord-Korea hyller Squid Game

«Squid Game» er nå Netflix mest sette serie noensinne. Nå har serien også fått oppmerksomhet i Nord-Korea.

POPULÆR: Netflix-serien Squid Game har tatt seerne med storm og ligger an til å bli den mest strømmede serien. Video: Netflix. Reporter: Julie Tran. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Squid Game» er serien «alle» har snakket om den siste måneden. Nå har seriens popularitet også spredd seg til Nord-Korea, men ikke på helt samme måte som i resten av verden.

Ifølge Insider og NBC har en nordkoreansk propagandaside hyllet serien for å belyse de «faktiske» forholdene i «det kapitalistiske sør». Ironisk nok finnes ikke Netflix i Nord-Korea, men det stopper ikke propagandamaskineriet.

Den nordkoreanske nettsida skriver videre at «Squid Game» viser realitetene av et kapitalistisk samfunn hvor «mennesker blir behandlet som sjakkbrikker».

Det propaganda-nettsida overser i sin «anmeldelse» av Netflix-serien, er at en av hovedpersonen er den nordkoreanske avhopperen Kang Sae-byeok, som i serien gjør alt hun kan for et bedre liv - langt vekk fra Nord-Korea.

Sørkoreansk popkultur er strengt forbudt i Nord-Korea, og Kim Jong-un har blant annet kalt K-pop for en «kreftsvulst,», ifølge Insider. Fordømmelsen har derimot ført til at sørkoreanske grensevakter har spilt K-pop på full guffe, blant annet verdenshiten «Gangnam Style», skriver CNN.

Størst i verden

Den sørkoreanske thrillerserien «Squid Game» har toppet listene i en rekke land, og det har siden utgivelse vært spådd at den kunne bli Netflix mest sette serie noensinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer