Nord-Korea-kunstneren leverte politianmeldelse av Civita i dag

Morten Traavik finner seg ikke lenger i harde ord fra tenketanken til Kristin Clemet.

KUNSTEN ER FRI: Og det er viktig å debattere den, ifølge kunstner Morten Traavik. Han mener likevel Civita over tid har gått for langt i sin kritikk av hans nordkoreanske prosjekter, og har anmeldt tenketanken for ærekrenkelser. Her fra Festspillene i Bergen, der Traavik deltok med stykket «Kardemommeyang» med deltakere fra Nord Korea. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB scanpix
KUNSTEN ER FRI: Og det er viktig å debattere den, ifølge kunstner Morten Traavik. Han mener likevel Civita over tid har gått for langt i sin kritikk av hans nordkoreanske prosjekter, og har anmeldt tenketanken for ærekrenkelser. Her fra Festspillene i Bergen, der Traavik deltok med stykket «Kardemommeyang» med deltakere fra Nord Korea. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag gikk kunstneren Morten Traavik inn på Sentrum politistasjon i Oslo og leverte sin anmeldelse av tenketanken Civita for ærekrenkelse.

Traavik er kjent for sine samarbeidsprosjekter med det nordkoreanske regimet. Han har laget videokunst med nordkoreanske musikere som framfører A-ha-låta «Take On Me», arrangert 17. mai-feiring i Pyongyang og satt opp «Kardemomme by» på festspillene i Bergen med skuespillere fra et nordkoreansk barnekor.

- Grovt og stigmatiserende Tenketanken har lenge kritisert Traaviks prosjekter, som ifølge NRK er støttet med til sammen 3,1 millioner kroner av Norsk kulturråd.

- Jeg mener beskyldningene Civita har fremført mot meg over lengre tid er grove og potensielt stigmatiserende, i tillegg til at Civita aktivt har forsøkt å skremme kulturrådet og Festspillene fra å støtte og samarbeide med meg, sier han.

- «Ærekrenkelse» er et gammelmodig ord - det er ikke min ære som er det vesentlige her, men hvilken tone vi skal ha i den offentlige debatten. Civita har ytringsfrihet, men som en mektig interesseorganisasjon med tette bånd til den sittende regjeringa bør de også ta et visst ytringsansvar når de går løs på en enkeltperson, sier Traavik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer