VIL FORBY: Nord-Korea regner filmen The Interview som en krigshandling. Her er et bilde av James Franco og Randall Park, som spiller Kim Jong-un, fra innspillingen. Foto: Scanpix
VIL FORBY: Nord-Korea regner filmen The Interview som en krigshandling. Her er et bilde av James Franco og Randall Park, som spiller Kim Jong-un, fra innspillingen. Foto: ScanpixVis mer

Nord-Korea vil at FN skal stanse attentat-komedie

Men Kim Jong-Un kommer fremdeles til å se filmen.

(Dagbladet): Nord-Korea har sendt inn en klage til FN om filmen «The Interview»

Filmen, med Seth Rogen og James Franco i hovedrollene, handler om et attentatforsøk på Nord-Koreas diktator, Kim Jong Un. Den handler om en programleder og produsenten hans som får en intervjuavtale med diktatoren og som så bilr rekruttert av CIA for å likvidere ham. 

Klagen kom i et brev adressert til generalsekretær Ban Ki-moon fra landets FN-ambassadør, Ja Song Nam.

- Det å tillate produksjonen og distribusjonen av en film som handler om drapet på en sittende statsleder burde regnes som en åpenbar støtteerklæring til terrorisme og en krigshandling, skriver han ifølge Reuters.

Advarte Obama Det er ikke første gang Nord-Korea har uttrykt misnøye med filmen. I et intervju med britiske The Telegraph i juni sa talsmannen Kim Myong-chol at filmen viste desperasjonen i Hollywood.

- Det ironiske med handlingen i filmen er at den viser desperasjonen til USAs myndigheter og til det amerikanske samfunnet. En film om likvideringen av utenlandske ledere speiler det USA har gjort i Afghanistan, Irak, Syria og Ukraina, sa Myong-chol den gangen, før han la til at president Barack Obama burde passe seg for kuppforsøk fra det amerikanske militæret. 

I intervjuet kom det også fram at Kim Jong-Un antageligvis kommer til å se filmen.

Spøkte vekk kravet Seth Rogen reagerte forholdsvis lakonisk da regimets motstand mot filmen hans ble kjent. 

- Som regel pleier folk å se filmene mine før de får lyst til å drepe meg, skrev han på Twitter.

Det spørs om FN finner noen god grunn til å ta tordentalen fra Nord-Korea særlig mer på alvor. Ambassadøren er i hvert fall klokkeklar om hva han krever.

- FN bør ta umiddelbart grep for å forby filmen. Hvis ikke må organisasjonen stå til ansvar for å ha oppmuntret og støttet terrorisme.