Nord-Korea vil at FN skal stanse attentat-komedie

Men Kim Jong-Un kommer fremdeles til å se filmen.

VIL FORBY: Nord-Korea regner filmen The Interview som en krigshandling. Her er et bilde av James Franco og Randall Park, som spiller Kim Jong-un, fra innspillingen. Foto: Scanpix
VIL FORBY: Nord-Korea regner filmen The Interview som en krigshandling. Her er et bilde av James Franco og Randall Park, som spiller Kim Jong-un, fra innspillingen. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nord-Korea har sendt inn en klage til FN om filmen «The Interview». 

Filmen, med Seth Rogen og James Franco i hovedrollene, handler om et attentatforsøk på Nord-Koreas diktator, Kim Jong Un. Den handler om en programleder og produsenten hans som får en intervjuavtale med diktatoren og som så bilr rekruttert av CIA for å likvidere ham. Klagen kom i et brev adressert til generalsekretær Ban Ki-moon fra landets FN-ambassadør, Ja Song Nam.

- Det å tillate produksjonen og distribusjonen av en film som handler om drapet på en sittende statsleder burde regnes som en åpenbar støtteerklæring til terrorisme og en krigshandling, skriver han ifølge Reuters.

Advarte Obama Det er ikke første gang Nord-Korea har uttrykt misnøye med filmen. I et intervju med britiske The Telegraph i juni sa talsmannen Kim Myong-chol at filmen viste desperasjonen i Hollywood.

- Det ironiske med handlingen i filmen er at den viser desperasjonen til USAs myndigheter og til det amerikanske samfunnet. En film om likvideringen av utenlandske ledere speiler det USA har gjort i Afghanistan, Irak, Syria og Ukraina, sa Myong-chol den gangen, før han la til at president Barack Obama burde passe seg for kuppforsøk fra det amerikanske militæret. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer