Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nord-Norge på hugget

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FESTIVALER: Nord-Norge konkurrerer med rockefestivalene sørpå i sommer. Til helga kjører Buktafestivalen (Tromsø) og Vikafestivalen (Mo i Rana) i gang, med headlinere som de bytter på. Fredag det ene stedet, lørdag det andre.Buktafestivalen i Tromsø er tre år og storebror. Konsertene i Telegrafbukta er for lengst utsolgt, og arrangøren melder om ville tilstander. Hjemmebakt sjokoladekake så vel som tjenester av mer intim art, er tilbudt mot festivalpass. Til ingen nytte. De som ikke var på hugget for over to uker siden, vansmekter nå. Buktafestivalen har solgt sine 10 000 billetter, og tror på nye 5000 på gratiskonsert lørdag formiddag. Publikumskapasiteten er økt med 25 prosent.

I FJOR SPILTE franske Phoenix, svenske Soundtracks of our Lives og japanske 5,6,7,8s i Tromsø. Årets utenlandske headlinere blir engelske Motörhead, danske Mew, svenske Håkan Hellström, amerikanske Brant Bjork and the Bros og kanadiske Danko Jones. Men det er de norske som sørger for utsolgt bukt - Seigmen, DumDum Boys, Ricochets, Turboneger og Kaizer\'s Orchestra. Tromsøs ry som rockeby ivaretas av Washington, Vishnu og The Fernets.Takket være bookingsamarbeidet har Mo i Rana - noen titalls mil lenger sør - flere av de samme navnene. Og byr i tillegg på Marit Larsen, Minor Majority og Mira Craig. Til Vikafestivalen er ennå ikke samtlige 6000 billetter solgt, men det kan fort skje. Publikum fristes med seks ulike ølsorter. Og reinsdyrkebab.Samme helg foregår Midnattsrocken i Lakselv - med Turboneger, Animal Alpha, Briskeby, Maria Mena, Paperboys og Ralph Myerz.

TRÆNA, I HAVGAPET av Helgeland, er Bylarm-sjef Erlend Mogård Nilsens hjemplass. Han og dugnadsgjengen klarte, i år igjen, å trekke et par tusen til rockefesten. Også Skiippagurra i Finnmark er nylig ferdig med en vellykket «rock mot horestempel».Siste grein på festivaltreet springer ut i månedsskiftet august/september. Parken i Bodø har som mål å bli Nord-Norges Norwegian Wood. Med et Frognerbad-liknende amfi med scenen nederst, har Rensåsparken riktig - og sentrumsnær - beliggenhet. Arrangøren slipper nye artistnavn hver uke. Foreløpig er Elvira Nikolaisen, The Sounds, Grand Island og Mira Craig annonsert, samt lokale helter som Manna, Kinky Vibes og Magnus Eliassen. Store headlinere er lovet. Følg med!