Skam

Nordens språkpris til «Skam»

- Veldig fortjent. 

FENGER: Isak og Even er hovedpersonene i sesong tre av suksesserien Skam. Foto: NRK
FENGER: Isak og Even er hovedpersonene i sesong tre av suksesserien Skam. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- «Skam» er et godt eksempel på at dubbing av skandinaviske filmer og serier ikke er nødvendig, sier juryen i sin begrunnelse.

«Originalspråket er med andre ord en viktig del av seer-opplevelsen, en identitetsmarkør som er annerledes, men likevel så kjent og lik ens egen at den enkelt kan tas opp i eget repertoar», heter det i begrunnelsen.

- Jeg mener også at det er veldig fortjent, all den tid «Skam» har fått skandinavisk ungdom til å interesse seg for norsk og innse at vi tilhører samme språkfamilie. «Skam» bygger språkbro til resten av Norden. Det er utrolig gøy, sier redaksjonssjef Håkon Moslet i NRK P3.

«Skam», som er en nettbasert dramaserie i tre sesonger produsert av NRK P3, handler om livet til en rekke ungdommer på Hartvig Nissens skole i Oslo. Regissør og manusforfatter Julie Andem mottar prisen mandag ettermiddag på Abbediengen Hovedgård i Oslo.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer