Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nordisk barnebokpris til Eirik Newth

«Hvorfor dør vi?» belønnes.

Erik Newth er tildelt Nordisk barnebokpris for boka «Hvorfor dør vi?».

Prisen deles ut av Nordisk Skolebibliotekarforening og har tidligere gått til blant annet Torill Thorstad Hauger, Ulf Stark, Thore Hansen og Lene Kaaberbøl.

I statuttene for prisen heter det blant annet at «det prisbelønnede værk skal være nationalt forankret, men af en kvalitet, der gør det til en naturlig del af den fælles nordiske børne- og ungdomslitteratur.»

I boken viser Newth til hvordan mennesker har brukt religion, filosofi og naturvitenskap til å prøve å finne svaret på spørsmålet hvorfor vi dør.

I boken blir døden betraktet fra en mengde forskjellige synsvinkler, som spenner fra Yokut-indianernes mytologiske ståsted til kvantefysikken.

(ANB)

FÅR PRIS: I boka viser Newth til hvordan mennesker har brukt religion, filosofi og naturvitenskap til å prøve å finne svaret på spørsmålet hvorfor vi dør. FOTO: SCANPIX
FÅR PRIS: I boka viser Newth til hvordan mennesker har brukt religion, filosofi og naturvitenskap til å prøve å finne svaret på spørsmålet hvorfor vi dør. FOTO: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling