Nordisk mester!

Nå er det offentliggjort at Lars Saabye Christensen får Nordisk råds litteraturpris for romanen «Halvbroren». Dermed er han andre norske romanforfatter på rad som får Nordens høyest hengende bokpris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lars Saabye Christensen mottar prisen på 350 000 danske kroner den 29. oktober 2002 i Helsingfors.

For«Halvbroren» har han allerede vunnet lesernes og kritikernes hjerter, samt det meste som finnes av litterære priser. Bare P2-lytternes pris fikk forfatteren ikke. Den gikk til debutanten Carl Frode Tiller for romanen «Skråninga».

Nordisk råds litteraturpris er den mest prestisjetunge litterære prisen her i Norden. I fjor fikk Jan Kjærstad den for romanen «Oppdageren», siste bind i trilogien om Jonas Wergeland. Både nominasjonen og prisen kom ett år for sent, etter at romanen ble oversett utgivelsesåret.

«Nordens Joyce»

Også novellisten Hans Herbjørnsrud var nominert til Nordisk Råds litteraturpris i år. Det skjedde for andre gang, og denne gangen for høstens utgivelse «Vi vet så mye».

Forfatteren har i tysk presse blitt kalt Nordens James Joyce. Han har gitt ut seks novellesamlinger nå, men de har ikke solgt på langt nær så mye som Lars Saabye Christensens bøker.

Men ifølge Magasinet ser fjorårets prisvinner Jan Kjærstad på Herbjørnsrud som en læremester. Mens Herbjørnsrud trekker paralleller til gleden Kjærstad følte i fjor, for å beskrive hva han følte da han ble nominert i år:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer