Nordisk MTV - et vinnerlodd for norske artister

MTV satser på en egen nordisk versjon av MTV. For norsk musikkbransje er den nye nordiske musikk-kanalen som manna fra himmelen. Dersom prosjektet blir en suksess vil plate-markedet mangedobles for norske artister.

  •  Den tid er forhåpentligvis over da söta bror skal få leve i fred med troen på at det eneste Norge kan produsere er olje, tørrfisk og sykehuskriser. MTVs nordiske satsning er en enestående sjanse til å bryte enveis-skiltingen for musikanter på vei over kjølen. Og det til tross for at det er nettopp svenske seertall som ligger til grunn for MTVs nordiske storsatsning. Der har oppslutningen om kanalen økt med hele 33 prosent i aldersgruppen 15-34 år i løpet av det siste året.
  •  I musikkvideoens barndom, en gang på den mest smakløse delen av 80-tallet, ble det litt småfurtent spådd at alle artister ville være sjanseløse uten «video». Og spådommen har slått til. Bare ikke hjemme på berget. Før vi fikk Top 20-lista på NRK og Top 40-lista på TV2, har det i perioder overhodet ikke vært steder for norske artister å vise sine videoer. Når artister i andre land har kjemper om å få såkalt «heavy rotation» på tv, har norsk platebransje måttet nøye seg med hyppig spilling på radio.
  •  Men fra 14. juni vil den tid være forbi. Fra før har både Italia, Tyskland og England egne sendinger. Når MTV velger å tilrettelegger spesielle sendinger også for Norden, er det fordi våre hitlister i stor grad er fyllt opp med nasjonale artister. Med felles-nordisk hit-liste og egne programmer som fokuserer på nyheter, vil det «lokale» platemarkedet mangledobles for alle innvolverte i nordisk musikkbransje. Det vil uten tvil bety mye, ikke minst for norske artister som med dette utvider sine beitemarker betraktelig.
  •  Sommerenkan dermed bli et vendepunkt i norsk musikkhistorie. Med et vellykket nordisk MTV kan norske plateselskap slutte å blakke seg på meningsløse tv-snutter. Istedet vil de i nærmeste framtid få rikelig med muligheter til å bruke sine feilslåtte annonsemillioner for å sikre at norske artister blir spilt gjevnlig på det nye MTV.

Påsken er over, men undre kan fortsatt skje.