Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nordisk pris til kokosbolle-film

Norsk kokosbollebegjær frister også i utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I juni fikk Charlotte Blom tre priser under Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Nå har hennes ti minutter lange film «Kokos» også blitt hedret i konkurranse med 37 andre kortfilmer fra hele Norden. Den vant prisen for beste kortfilm under Nordisk Panorama, som ble avsluttet i Århus i går.

Det melder Norsk filminstitutt, som teaser filmen på følgende måte:

«Kokos, som vant tre priser under årets Kortfilmfestival i Grimstad, er en leken og utfordrende blanding av fiksjon og dokumentar. Linas lystige lengsel til sin utkårede får en absurd og musikalsk vri, under et uventet møte i en kokosbollefabrikk.»

Filmen utfordrer grensa mellom fiksjon og dokumentar. Regissøren har fra mottatt 650 000 kroner fra Norsk filmfond i støtte til «Kokos», som hun også har skrevet manus til.

Charlotte Blom er født i 1972 og er utdannet ved Oslo fotokunstskole og Edinburgh College of Art. Hun jobber som frilansfotograf og har tidligere laget «Twisted Sisters goes Baccara» (1999) og «En søndag i Schweigaardsgate» (2004).

For sistnevnte fikk hun Amanda-pris for beste kortfilm det året.

Også to andre norske kortfilmer fikk diplom og hederlig omtale ved Nordisk Panorama - Margreth Olins «Lullaby» og Dag Johan Haugeruds «Trøbbel».

KOKOS-PRIS: Filmen «Kokos» har fått nok en prestisjepris - denne gangen i Danmark. Foto: FRA FILMEN
KOKOS-PRIS: Filmen «Kokos» har fått nok en prestisjepris - denne gangen i Danmark. Foto: FRA FILMEN Vis mer
GLAD PRISVINNER: Regissør Charlotte Blom mottok Amandaprisen for beste kortfilm i 2004. Nå har hun fått pris for beste kortfilm under Nordisk Panorama.