Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris til Håkon Øvreås og Øyvind Torseter

- Varm og sterk historie.

NORSK SEIER: Øyvind Torseter og Håkon Øvreås vant i kveld pris for «Brune». Foto: Magnus Fröderberg/norden.org
NORSK SEIER: Øyvind Torseter og Håkon Øvreås vant i kveld pris for «Brune». Foto: Magnus Fröderberg/norden.org Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Håkon Øvreås og Øyvind Torseter fikk i kveld Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2014 for «Brune».

Nordisk Råds fem priser deles ut under en seremoni i Stadshuset i Stockholm, og foruten litteraturprisen og barne- og ungdomslitteraturprisen, deles det ut en musikkpris, en filmpris og en natur- og miljøpris.

Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris er på 350.000 danske kroner og ble overrakt av fjorårets vinner Seita Vuorela.

- «Brune» er en varm og sterk historie om vennskap og mot, full av oppfinnsomhet og hverdagsmagi. Det er en morsom fortelling om hvordan det er å være en foretaksom liten gutt når plageåndene ikke gir seg, men det er også en bok om savn og møtet med døden, fint og usentimentalt skildret. Dialogene er troverdige og fornøyelige, setningene er enkle, men uttrykker ofte mer enn ordene som står der. De fantastiske elementene er flettet inn på en stilsikker og naturlig måte. Illustrasjonene understreker stemningen og den finurlige humoren i teksten, med sans for detaljer og med sparsom, men virkningsfull fargebruk. Som barnebok fyller 'Brune' et tomrom, mellom bøker for de minste og bøker for ungdom. Det er en fortelling med klassiske kvaliteter, som samtidig er med på å fornye fortellingen for barn, i norsk og nordisk tradisjon, sto det i begrunnelsen fra bedømmingskomiteen, ifølge en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer