Nordisk Råds filmpris til Danmark

Verken «Reprise» eller «Sønner» nådde opp.

Den danske filmen «Kunsten å gråte i kor» får Nordisk Råds filmpris for 2007.

– Sett gjennom en ung gutts øyne skildres det absurde og til og med fandenivoldske familielivet med lavmælt humor. På et urovekkende, men samtidig underholdende vis, håndterer filmen det vanskelige temaet barnemishandling med både skarpsyn og medmenneskelighet, skriver juryen i sin begrunnelse.

– Den avslører uten omsvøp de undertrykkende krefter som skjuler seg under den glatte overflaten i en liten landsby, heter det videre.

Prisen deles mellom regissør Petter Schønau Fog, manusforfatter Bo Hansen og produsent Thomas Stenderup. Vinnerne presenteres på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Filmen, med originaltittel «Kunsten at græde i kor» er basert på en roman av Erling Jespen.

Nordisk råds filmpris er på 350.000 danske kroner. Prisen overrekkes i Oslo 31. oktober.

En eller to filmer var nominert fra hvert av de nordiske landene. De norske bidragene var Joachim Triers «Reprise» og Erik Richter Strands «Sønner». (NTB)

HEDRET: Filmen «Kunsten å gråte i kor» med blant annet Jesper Asholt og 11 år gamle Jannik Lorentzen på rollelista. FOTO/COPYRIGHT: SF Norge AS
HEDRET: Filmen «Kunsten å gråte i kor» med blant annet Jesper Asholt og 11 år gamle Jannik Lorentzen på rollelista. FOTO/COPYRIGHT: SF Norge AS Vis mer