Nordisk stjernegalleri til Haugesund

Og kanskje kommer Chris Rock.

(Dagbladet.no): Programmet til årets filmfestival i Haugesund ble presentert i formiddag - i år med en enda sterkere nordisk profil.

Som vanlig åpner og avslutter festivalen med norsk film. Norsk-pakistanske Khalid Hussains «Import Eksport» handler om forholdet mellom Jasmin og Jan, som trues når familien bestemmer at hun må gifte seg med sin fetter.

- Jeg håper dette kanskje vil være med på å åpne en dør mellom innvandrere og nordmenn - at foreldregenerasjonen får et innblikk i hva mange av oss må «deale med», sier hovedrolleinnehaver Iram Haq.

Bye-doku til slutt

Avslutningsfilmen er «Giganten» - en dokumentar om Erik Bye.

- Med «Giganten» vil vi formidle det spesielle ved ham, som ikke var kjent fra før gjennom tv-personligheten Bye, forteller regissør Arne B. Rostad.

Festivalens nordiske program er ytterligere utvidet i år, med over tretti titler på plakaten.

Blant annet vil tidligere Amanda-vinner Lena Endre komme for å presentere ektemann Richard Hoberts nye film «Harrys døtre».

ÅPNER FESTIVALEN: «Import Eksport», med Iram Haq (bildet), er åpningsfilmen på årets festival. ARKIVFOTO: JØRN H. MOEN
ÅPNER FESTIVALEN: «Import Eksport», med Iram Haq (bildet), er åpningsfilmen på årets festival. ARKIVFOTO: JØRN H. MOEN Vis mer

Filmen er en av tre svenske filmer som har verdenspremiere i Haugesund.

Kanskje Rock

Det mest fasjonable amerikanske besøket i Haugesund er nok produsent Jeffrey Katzenberg fra DreamWorks. Han kommer for å snakke om animasjonsfilmen «Madagaskar».

- Kanskje sitter komikeren Chris Rock sammen med ham på flyet. Men dette får vi ikke bekreftet eller avkreftet før om noen dager, sier festivalsjef Gunnar Johan Løvvik til Dagbladet.no.

Rock har en av stemmene i den amerikanske versjonen, og har tidligere spilt i kultfilmer som «Dogma» og «Nurse Betty». Komikeren er også DVD-aktuell med standupshowet «Chris Rock: Never Scared».

Den 33. norske filmfestivalen i Haugesund arrangeres fra 19. til 26. august.

Hele programmet finner du på festivalens hjemmesider.

KOMMER KANSKJE: Komikeren Chris Rock har en av stemmene i animasjonsfilmen «Madagaskar».