Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Ny spillpolitikk:

Nordkoreanske tilstander

Tanken på å sensurere internettet provoserer meg, og bør provosere alle andre som vil bo i et fritt land uten statlig sensur.

SENSUR: Å gamble hos de spillselskapene vi selv ønsker er kanskje ingen menneskerett, men det er likevel et overtramp fra staten sin side å prøve å sensurere nettet på denne måten, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
SENSUR: Å gamble hos de spillselskapene vi selv ønsker er kanskje ingen menneskerett, men det er likevel et overtramp fra staten sin side å prøve å sensurere nettet på denne måten, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Meninger

Jeg leser med skrekk og vantro at Stortinget har vedtatt en rekke forslag som skal gjøre det vanskeligere å gamble hos utenlandske spillselskaper. De vil faktisk blokkere IP- og/eller DNS-adresser, slik at det blir «problematisk» å besøke nettsider som tilbyr pengespill.

De allvitende og moralsk overlegne medlemmene av Stortingets familie- og kulturkomité skal bestemme hvilke sider vi ikke tåler å besøke. Dette er totalitære tiltak som vil få Nord-Korea, Russland og Kina til å nikke anerkjennende. En politikk der staten vet best og befolkningen bare må innrette seg.

Tiltakene er selvfølgelig meningsløse og latterlig fåfengte, da de er lettere å omgå enn en tue i skogen. Men det er tanken på å sensurere internettet som provoserer meg og alle andre som vil bo i et fritt land uten statlig sensur.

Bare fordi en mikroskopisk del av befolkningen blir spillegale, så skal alle andre behandles som en fullstendig uansvarlig gjeng med tullinger som ikke vet sitt eget beste og sannsynligvis spiller vekk hele matbudsjettet til familien sin og begynner å rane gamle damer.

Jeg synes oppriktig synd på de spillegale, det gjør jeg. Men jeg tror at det er ingen andre enn den nevnte komiteen som vil påstå at et fritt internett er roten til deres problemer.

Disse menneskene trenger hjelp, ikke tiltak som gjør at de må omgå DNS- eller IP-blokkeringer eller bruke det mørke nettet for å spille odds eller poker.

Jeg lurer på om initiativtakerne Anette Trettebergstuen (Ap), og KrFs Geir Jørgen Bekkevold har lyst å komme hjem til hver enkelt av oss, sitte seg ned ved kjøkkenbordet vårt og fortelle oss hva vi skal bruke våre hardt opptjente midler på.

Kanskje de vil fortelle oss om den fantastiske nettsiden norsk-tipping.no, som spyr ut reklame og prøver å få oss til å tro at det er realistisk å vinne millioner i lotto.

Å gamble hos de spillselskapene vi selv ønsker er kanskje ingen menneskerett, men det er likevel et overtramp fra staten sin side å prøve å sensurere nettet på denne måten. De vil ha ett statseid spillselskap, helt i tråd med kommunistisk ideologi.

Hva blir det neste kan man lure på. Kanskje de vil forby kommersielle TV kanaler og aviser og innføre den Nordkoreanske modellen med én statseid TV-kanal som kan fortelle oss det vi har godt av å høre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media