Nordlys-journalist omkom i MC-ulykke

Morten Rydland Høyning ble 32 år gammel.

(Dagbladet): Morten Rydland Høyning døde i en motorsykkelulykke på Håpet i Tromsø mandag ettermiddag. Det er Nordlys, avisa Høyning jobbet i, som melder om det tragiske dødsfallet

- Det er ufattelig trist, kort og godt. Det kommer som et sjokk, sier sjefsredaktør i Nordlys, Anders Opdahl, til Dagbladet.

Ulykken skjedde under kjøreopplæring for motorsykkel. Ifølge politiet har Høyning veltet på motorsykkelen under øvelseskjøring med kjegler. Det ble igangsatt gjenopplivningsforsøk til ingen nytte. Høyning ble erklært død på stedet. 

Sentral i musikkmiljøet
- Morten var en dyktig medarbeider, en god kollega og venn. Det er en trivelig, åpen og varm person som er blitt borte. Det er nesten uvirkelig at stolen ble tom. Han skulle kommet på jobb i dag, men det gjorde han ikke, sier Opdahl om journalisten som også skrev om musikk og dekket TIL-kamper for Dagbladet.

Foruten å være journalist i Nordlys var Høyning dessuten en kjent og kjær skikkelse i byens og landsdelens musikkmiljø. Han var trommeslager i Taliban Airways og han var bookingansvarlig for det tradisjonsrike Rock mot Rus-arrangementet på Andøya.  

- Den nordnorske rockehimmelen har et begrensa antall stjerner, men Morten var definitivt en av dem og nøt stor respekt både for sine kunnskaper og ferdigheter. Han var oppriktig interessert i alle, og det førte til at han fikk svært mange venner. Det er et tap på veldig mange fronter, sier Opdahl. 

- Den alle ville være venn med
Nordlys-kommentator Egon Holstad skriver i en tekstmelding til Dagbladet at det er en helt spesiell person som har gått bort. 

- Dette er helt ufattelig og meningsløst. Morten var den alle ville være venn med. Han hadde ingen begrensninger i å stille opp eller levere sosialt. Kunnskapsrik, uredd, tøff, morsom, varm og god. At denne på alle måter umistelige hedersmannen nå er død vil gjøre vondt for svært mange. Det er helt bunnløst trist. Jeg sender mine dypeste medfølelser til familien hans, skriver han.

Holstad har også publisert minneord om Høyning på nettsidene til Nordlys.  

GÅTT BORT: Morten Rydland Høyning var en elsket skikkelse i Nordlys og Tromsøs musikkmiljø. Foto: Dagbladet
GÅTT BORT: Morten Rydland Høyning var en elsket skikkelse i Nordlys og Tromsøs musikkmiljø. Foto: Dagbladet Vis mer