Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Roskildefestivalen

Nordmann (19) arrestert på Roskildefestivalen. Hoppet på taket av politibil

Prøvde å stikke av da han ble oppdaget.

FULL FEST: Det kan gå hardt for seg på Roskildefestivalen, noe en ung nordmann måtte ta konsekvensene av natt til onsdag. Dette bildet har ingenting med hendelsen å gjøre. Foto: Sarah Christine Nørgaard / Scanpix
FULL FEST: Det kan gå hardt for seg på Roskildefestivalen, noe en ung nordmann måtte ta konsekvensene av natt til onsdag. Dette bildet har ingenting med hendelsen å gjøre. Foto: Sarah Christine Nørgaard / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ROSKILDE (Dagbladet): Klokka 01.30 natt til onsdag ble en 19 år gammel nordmann arrestert på Roskildefestivalen, etter å ha hoppet på taket av en politibil.

Det skriver Dagbladet Roskilde.

Avisa skriver videre at mannen forsøkte å stikke av av da han ble oppdaget, men at han ble innhentet og arrestert for å ha brutt «ordensbekendtgørelsen» - en forskrift om offentlig orden.

19-åringen er siktet for brudd på forskriften, og ble løslatt onsdag morgen etter avhør hos politiet.

Som følge av politibil-hoppinga har Roskildefestivalen byttet ut festivalarmbåndet hans med et såkalt «advarselsarmbånd», ifølge Dagbladet Roskilde.

Armbåndet fungerer trolig som et slags gult kort, med trussel om utkastelse dersom mannen ikke oppfører seg resten av festivalen.

Ikke «fritt leide»

Det har ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra Midt- og Vestsjællands politi om hendelsen.

Før festivalen startet, gikk politiet gjennom Mynewsdesk ut med følgende påminnelse til festivaldeltakerne:

«Det er grunn til å slå fast at det på festivaler gjelder nøyaktig de samme reglene som alle andre steder, og det er derfor ikke «fritt leide» til å foreta seg ting man heller ikke kan foreta seg andre steder.»

UTEN EN TRÅD: Her står deltakerne klare i forkant av Roskildefestivalens berømte nakenløp. Dagbladets reporter kledde også av seg i solidaritet med deltakerne. Video: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

Voldtektshendelser

Onsdag starter hovedprogrammet under Roskildefestivalen i Danmark, men festivalen har vært i gang i flere dager allerede, med konserter på mindre scener og åpning av campingområdet.

Tirsdag meldte politiet at det hadde vært tre voldtektshendelser på festivalen det siste døgnet: To voldtektsforsøk og en voldtekt.

I helga meldte flere av festivalens naboer om at festivaldeltakere gjorde fra seg i hagene deres. Martin Bjerregaard i Midt- og Vestsjællands politi gikk ut og kalte handlingen for «moralsk forkastelig».

Festivalen varer til lørdag 7. juli.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!