Nordmann (22) pågrepet for voldelig opptreden på Roskildefestivalen

Mot sikkerhetsvakt.

FESTIVALSTART: Roskildefestivalens hovedprogram åpnet i dag. Før det ble en 22-årig nordmann pågrepet av politiet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
FESTIVALSTART: Roskildefestivalens hovedprogram åpnet i dag. Før det ble en 22-årig nordmann pågrepet av politiet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.Vis mer

ROSKILDEFESTIVALEN (Dagbladet): En 22 år gammel nordmann ble klokken 07.30 pågrepet av politiet for det de betegner som «voldelig opptreden» mot en sikkerhetsvakt på Roskildefestivalen i Danmark.

- Festivalledelsen bestemte at 22-åringen måtte klippe av seg festivalbåndet, men da han i forbindelse med pågripelsen også nektet å identifisere seg, måtte vi ta ham ned til politistasjonen. Han ble senere løslatt, sier Lene Madsen ved Midt- og Vestsjællands politi, til Dagbladet.

Færre politisaker - Hvilken voldelig opptreden var det han gjorde seg skyld i?

- Det står det dessverre ikke noe om i loggen vår.

Årets utgave av Roskildefestivalen, som har trekkplaster som Metallica, Rihanna, Queens of the Stoneage og Kraftwerk på plakaten, har imidlertid bydd på færre politisaker hittil enn på samme tidspunkt i fjor.

Mindre narko og tyveri Fra festivalen åpnet sist lørdag fram til onsdag kveld har det blitt gjort 246 narkotikabeslag, mens det ble gjort 289 beslag i samme tidspunkt i fjor.

Den samme tendensen gjør seg gjeldende i tyverisaker. I år har det i løpet av de fire første dagene blitt anmeldt 244 tilfeller av tyveri, mot 287 året før.