Nordmann bød 800 000 for Velvet Underground-skive

Han vant ikke budrunden, men vinnerbudet viste seg å være falskt.

(Dagbladet.no): 28. november la kanadieren Warren Hill ut en ekstremt sjelden plate for salg på Ebay.

Albumet «VELVET UNDERGROUND & NICO 1966 Acetate LP ANDY WARHOL» er et demoalbum fra innspillingen av rockeklassikeren «Velvet Underground & Nico», og platesamlere med mye penger kastet seg på budrunden.

Etter 10 dager og 253 bud endte prisen på 155 410 dollar, rundt 950 000 norske kroner.

Falskt

Men nå viser det seg at vinnerbudet var falskt. Hill fikk ifølge Globeandmail.com i går en mail fra kjøperen som kaller seg mechadaddy:

- Jeg er så lei meg. Jeg har knapt råd til å kjøpe bensin, og kan i hvert fall ikke betale 150 000 dollar for en 40 år gammel plate.

Mechadaddy hevder at en kompis brukte Mechadaddys jobb-pc for å legge inn det falske budet. Hill sier til Globeandmail.com at han er veldig skuffet, men at begynte å tvile på om budene var ekte etterhvert som de ble større og større. Han hadde sett for seg at kunne få mellom 10 000 og 30 000 dollar for plata.

- Seriøst

BUD: Bildet er hentet fra Ebay der bildet ble lagt ut for salg. Faksimile: EBAY
BUD: Bildet er hentet fra Ebay der bildet ble lagt ut for salg. Faksimile: EBAY Vis mer

Men hadde det vært opp til en nordmann, så ville Hill fått nærmere 100 000 dollar mer enn det han først håpet på.

 Dagbladet.no har vært i kontakt med han som la inn et bud på rundt 128 500 dollar og han sier til Dagbladet.no at dette var et seriøst bud, men at han ikke ønsker noe mer oppstyr rundt hans interesse for det sjeldne albumet. Han la kun inn et bud, og ble ikke med videre i budrunden.

- Det har vært fokusert på at dette albumet er verdt en million kroner, men jeg trodde det ville gått for mye mer. «Velvet Underground & Nico» er jo rockehistorie, sier han til Dagbladet.no.

Hva som venter «VELVET UNDERGROUND & NICO 1966 Acetate LP ANDY WARHOL» er foreløpig usikkert. Hill sier at han ser på ulike muligheter, men hva, vil han ikke spesifisere. Globeandmail.com nevner et par muligheter. Skiva kan auksjoneres bort på en av de utallige platemessene som arrangeres verden over. Eller Hill kan kontakte noen av de andre budgiverne.

- Skulle eieren ringe og tilby meg plata for det jeg bød, så ville jeg slått til, sier nordmannen til Dagbladet.no.

Nordmann bød  800 000 for Velvet Underground-skive
FRONTFIGUR:</B> Lou Reed var frontfigur i Velvet Underground.
ORIGINALEN:</B> «Velvet Underground & Nico» er en av de platene mange rockekjennere vil ha i samlingen sin.