Nordmann lager «Akira»-manus

For Leonardo Di Caprio.

CYBERPUNK-KLASSIKER: Katsuhiro Otomo dystopiske fortelling kan potensielt bli spennende i en filmversjon. Nå er en Hollywood-utgave ett skritt nærmere realisering.
CYBERPUNK-KLASSIKER: Katsuhiro Otomo dystopiske fortelling kan potensielt bli spennende i en filmversjon. Nå er en Hollywood-utgave ett skritt nærmere realisering. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): «Akira» av Katsuhiro Otomo er en av tidenes mest populære mangaserier, og flere Hollywood-giganter har i årevis ønsket å produsere en filmversjon.

I fjor rapporterte bransjebladet Variety at studioet Warner Bros. hadde overtatt rettighetene til prosjektet, som har vært utviklet av Leonardo Di Caprios produksjonsselskap Appian Way.

Ryktene skal også ha det til at Di Caprio selv ønsker å spille hovedrollen i filmen.

Ble Oscar-nominertFlere versjoner av manus har også vært skrevet, og nå kan det bli fullført ved norsk hjelp. Den anerkjente filmbloggen Collider rapporterer nemlig at Haakon Nygaard-Østby har fått jobben med å ferdigstille manuskriptet, sammen med sin faste skrivepartner Mark Fergus. Nygaard-Østby har tidligere vært oscarnominert for sitt manusarbeid med filmen «Children of Men», og var også involvert i gigantsuksessen «Iron Man».

Særlig sistnevnte film har gjort nordmannen ettertraktet i Hollywood.

- Man kan bli Oscar-nominert så mye man vil. Det Hollywood-sjefene ser på, er om du klarer å skrive filmer som tjener penger. Da kommer også de store oppdragene, sa han til Dagbladet.no i forbindelse med «Iron Man»-premieren i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.