Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nordmann lager «Akira»-manus

For Leonardo Di Caprio.

CYBERPUNK-KLASSIKER: Katsuhiro Otomo dystopiske fortelling kan potensielt bli spennende i en filmversjon. Nå er en Hollywood-utgave ett skritt nærmere realisering.
CYBERPUNK-KLASSIKER: Katsuhiro Otomo dystopiske fortelling kan potensielt bli spennende i en filmversjon. Nå er en Hollywood-utgave ett skritt nærmere realisering. Vis mer

|||(Dagbladet.no): «Akira» av Katsuhiro Otomo er en av tidenes mest populære mangaserier, og flere Hollywood-giganter har i årevis ønsket å produsere en filmversjon.

I fjor rapporterte bransjebladet Variety at studioet Warner Bros. hadde overtatt rettighetene til prosjektet, som har vært utviklet av Leonardo Di Caprios produksjonsselskap Appian Way.

Ryktene skal også ha det til at Di Caprio selv ønsker å spille hovedrollen i filmen.

Ble Oscar-nominert
Flere versjoner av manus har også vært skrevet, og nå kan det bli fullført ved norsk hjelp. Den anerkjente filmbloggen Collider rapporterer nemlig at Haakon Nygaard-Østby har fått jobben med å ferdigstille manuskriptet, sammen med sin faste skrivepartner Mark Fergus.

Nygaard-Østby har tidligere vært oscarnominert for sitt manusarbeid med filmen «Children of Men», og var også involvert i gigantsuksessen «Iron Man».

Særlig sistnevnte film har gjort nordmannen ettertraktet i Hollywood.

- Man kan bli Oscar-nominert så mye man vil. Det Hollywood-sjefene ser på, er om du klarer å skrive filmer som tjener penger. Da kommer også de store oppdragene, sa han til Dagbladet.no i forbindelse med «Iron Man»-premieren i fjor.

Byttet ut
«Akira» ble lagd mellom 1982 og 1990, og handlingen er lagt til et postapokalyptisk Tokyo. I en amerikansk film vil denne bli flyttet til New York.

Historien har også tidligere blitt filmatisert, av Katsuhiro Ôtomo i 1988.

Dette er for øvrig ikke den eneste tegneseriefilmen Nygaard-Østby har arbeidet med. Han var også involvert på manussiden med «Cowboys & Aliens» for Dreamworks, som har Robert Downey jr. i hovedrollen og Jon Favreau i registolen (med planlagt premiere i 2011).

Her har imidlertid et nytt team, med Damon Lidelof («Lost») i spissen, tatt over manusansvar.

Nygaard-Østby vokste opp i Oslo, og flyttet til USA da han var 19.

VOKSTE OPP I NORGE: Haakon Nygaard-Østby flyttet til USA som 19-åring.
VOKSTE OPP I NORGE: Haakon Nygaard-Østby flyttet til USA som 19-åring. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling