Nordmann nominert til sin andre Oscar

Her er alle nominasjonene.

VINNERFILM: «Tuba Atlantic» vant student-Oscar tidligere i år. Nå er kortfilmen én av filmene som er nominert til en «ekte» Oscar. Foto: Karl Erik Brøndbo
VINNERFILM: «Tuba Atlantic» vant student-Oscar tidligere i år. Nå er kortfilmen én av filmene som er nominert til en «ekte» Oscar. Foto: Karl Erik Brøndbo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 26. februar skal komiker Billy Crystal lede den 84. Oscar-utdelingen i Beverly Hills.

Da Oscar-nominasjonene ble offentliggjort i dag, kunne man finne en nordmann på listen. I kategorien «Short Film (Live Action)» er Hallvar Witzø nominert for kortfilmen «Tuba Atlantic».

«Tuba Atlantic» er hans eksamensfilm fra Den norske filmskolen. Kortfilmen handler om hvordan en gammel mann håndterer meldingen om at han kun har seks dager igjen å leve. Han må bite i seg stoltheten sin, og skvære opp med broren før det er for sent.

Men dette er ikke første gang den unge filmskaperen lukter på Hollywood-suksess.

I sommer vant han nemlig student-Oscar for samme film. At det var Jennifer Garner og Ben Afleck som delte ut prisen forteller litt om størrelsen på Student Academy Awards-prisen.

- Det var helt fantastisk. Det er et utrolig bra opplegg, og de er flinke til å introdusere nye filmskapere med etablerte Hollywood-bastioner, fortalte Witzø til Dagbladet da det ble klart at han kunne bli nominert.Her er resten av de nominerte:

BESTE FILM:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer