Nordmann på prestisjetung liste

Blant de 50 viktigste i internasjonal debatt om opphavsrett og digitale rettigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fagmagasinet Managing Intellectual Property har kåret Forbrukerrådets seniorrådgiver Torgeir Waterhouse til en av verdens 50 viktigste aktører i debatten rundt åndsverk, kopibeskyttelse og digitale rettigheter.

iTunesPå lista er blant andre også den franske presidenten Nicolas Sarkozy, USAs høyesterettsjustitiarius John Roberts og folk fra UNESCO, WHO, EU og Google. Det er femte gangen tidsskriftet lager en slik liste, og første gang en nordmann er med.

Årsaken til at Forbrukerrådet og Waterhouse har havnet i det celebre selskapet, er iTunes-saken, der det norske forbrukerrådet har gått i spissen for en internasjonal kampanje mot de lite forbrukervennlige kopi- og avspillingssperrene på musikk kjøpt i Apples iTunes Music Store.Forbrukerrådets generelle engasjement i kampen for digitale forbrukerrettigheter var også medvirkende til plasseringen på lista, ifølge en pressemelding fra magasinet, som dekker spørsmål i tilknytning til opphavsrett.

Stolt og glad - Dette er vi rett og slett svært stolte av. Da vi innklaget iTunes for Forbrukerrådet i 2005 ante vi ikke at vårt arbeide skulle få en slik rekkevidde. Det er en styrke at Forbrukerrådet i Norge kan være med å påvirke hva som skjer i resten av verden, sier Torgeir Waterhouse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer