Nordmann solgte ulovlige «Simpsons»-bokser

Nå er piratnettstedet stengt.

(Dagbladet.no): Nettstedet www.dvd-nordic.com solgte piratkopierte dvd-plater til norske kunder, men ble stengt etter politianmeldelse fra SF Norge og Norsk Videogramforening.

Virksomheten besto i salg av dvd-bokser med tv-serier som «The Simpsons» og «Friends», som ble sendt kundene fra Asia. Kopiene ble trolig produsert i dvd-fabrikker som spesialiserer seg på ulovlig produksjon av amerikanske tv-serier.

SF Norge - norsk rettighetshaver til flere av de tilgjengelige titlene - ble klar over nettstedet i vår. De anmeldte piratvirksomheten til politiet, som sikret bevis og avhørte deretter personen de antok var hjernen bak driften.

- Han samarbeidet med politiet og erkjente alle forhold, sier advokat Espen Tøndel i Simonsen Advokatfirma til Dagbladet.no.

- Hvor mange filmer har blitt solgt via nettstedet?

- Vi har all grunn til å tro at det ikke var omfattende salg. Nettstedet ble tatt ned i månedsskiftet mai/juni, etter drift på en til to måneder, forteller Tøndel.

De norske rettighetshaverne - SF Norge og Norsk Videogramforening - vil ikke kreve erstatning, men anser saken først og fremst som en symbolsak.

- Saken viser at ulovlig salg av filmer og tv-serier er straffbart, sier Tøndel, som forteller at partene jobber med å komme fram til en avtale.

SOLGTE SIMPSONS OVER NETTET: Nordmann solgte piratkopierte «Simpsons»-bokser. Nå er nettstedet stengt. Foto: FILMWEB
SOLGTE SIMPSONS OVER NETTET: Nordmann solgte piratkopierte «Simpsons»-bokser. Nå er nettstedet stengt. Foto: FILMWEB Vis mer

- Hva vil denne bestå i?

- Det handler først og fremst om en garanti om at personen ikke vil begå liknende lovbrudd i framtida, sier Tøndel.

Går man inn på nettstedet www.dvd-nordic.com nå, ser man en e-postlenke til domenet contrazt.no, som driver hosting og design av nettsteder, og som ikke har noe med piratvirksomheten som foregikk på domenet å gjøre.