VANT INTERNASJONAL KONKURRANSE: Den norske artisten Adam Douglas gikk til topps i Baltic Song Contest i Sverige. Her fra en konsert på Stopp Pressen i 2013. Foto: Øyvind Rønning 
VANT INTERNASJONAL KONKURRANSE: Den norske artisten Adam Douglas gikk til topps i Baltic Song Contest i Sverige. Her fra en konsert på Stopp Pressen i 2013. Foto: Øyvind Rønning Vis mer

Nordmann til topps i svensk sangkonkurranse

Stakk av med seieren i Baltic Song Contest. 

(Dagbladet): Baltic Song Contest er en årlig konkurranse på Östersjöfestivalen i Karlshamn.

Det er hovedsaklig land som grenser til Østersjøen som deltar, men andre land, deriblant Norge, har deltatt flere ganger. Konkurransen sendes på TV i Polen. Den kjente polske artisten Ania Dabrowska deltok blant andre i år, skriver Jastrzab Post.

I år endte det med norsk seier, til amerikanskfødte Adam Douglas. Artisten forteller til Dagbladet at han synes det hele var gøy.

Det var byen Karlshamns egne nettsider som først omtalte seieren. Douglas vant for den selvskrevne låta «I Once Was A Honest Guy».

- Det var utrolig gøy å være med på dette. Man kan se på det som en liten Eurovision. Forskjellen er at alle som spiller har skrevet låtene selv. Det er litt mer gøy sånn, og det var derfor jeg ville være med, forteller han til Dagbladet.

En internasjonal jury bestående av medlemmer fra flere land stemte fram Douglas' bidrag. Han forteller at han er stolt over å ha representert Norge i konkurransen.

- Jeg er kanskje ikke født her, men Norge er det stedet hvor jeg føler meg mest hjemme. Jeg er veldig stolt av landet mitt, og glad for at jeg tok hjem seieren, sier han.

Douglas har tidligere vært med i flere NRK-produksjoner, deriblant «Beat for Beat» og juleprogrammet «Kvelden før kvelden».