Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nordmann truet med å hoppe

Fra toppen av den 60 meter høye skorsteinen i Roskilde kastet 22-åringen ned klær og smykker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 08.30-tida i går oppdaget en politipatrulje nordmannen like utenfor festivalområdet. Han hadde klatret til topps av en rundt 60 meter høy skorstein i industriområdet tett opp til festivalen. Overfor politiet ga den unge nordmannen uttrykk for at han ønsket å få være i fred der han kastet eiendelene sine ned fra pipa.

En ung kvinnelig politibetjent fikk oppgaven med å prate 22-åringen ned. Hun ble med en brannmann opp i krana, og begynte det vanskelige arbeidet med å snakke nordmannen til ro. Flere ganger truet han med å hoppe.

Etter cirka to timer klarte politikvinnen å overtale ham til å bli med krana ned. På bakken ventet leger og en psykiater på den boksershorts-kledte nordmannen.

- Vi var i kontakt med foreldrene hans hjemme i Norge. 22-åringen har også tidligere hatt psykiske problemer, sier visepolitiinspektør Michael Kristiansen i Roskilde-politiet til Dagbladet.no.

Det er ikke første gang noen har gitt seg i kast med den innvendige stigen på skorsteinen. Politiet oppfattet det slik at nordmannen var lei av livet. 22-åringen lot seg legge inn frivillig for å få psykiatrisk oppfølging. Han skal etter forholdene ha det bra.

<> Se bilde av dramaet hos bt.dk.