Nordmann ut av kjendis-Robinson

Det tok danskene to minutter å knuse de norske kjendisene og sende dem til øyrådet for å stemme ut én av sine egne i går.

BESAR (Dagbladet): En halvtime var avsatt til styrkeprøven mellom dansker og nordmenn. Men seierherrene _ anført av Danmarks svar på Hulk Hogan, den 140 kilo tunge wrestleren Asbjørn Riis _ trengte bare to minutter på å tvinge det norske laget 360 grader tilbake og vinne.

- Jeg synes vi klarte oss bra jeg. Vi klarte å bremse dem tre-fire ganger, var Jan Simonsens umiddelbare kommentar.

- Ja, det va'kke dårlig det der, istemte en stadig diaré-plaget Gry Jannicke «J-Diva» Jarlum fra sidelinjen, ditsendt etter at lagkaptein Ole Klemetsen hadde plukket ut de fire andre til å kjempe.

Riis vant alene

Men med eller uten J-Diva (hun ville trolig ytt minst like mye som en fnisende likegyldig Janne Rønningen):

Norge ble feid bakover av råsterke Asbjørn Riis, som Ole Klemetsen etterpå betraktet slik:

- Han veier tre ganger så mye som Lene-Elise Bergum. Sånn sett stilte danskene med to mann mer.

Danskene hadde teknikk _ og Riis, som med jevne mellomrom holdt igjen mens lagkameratene hvilte, for så å mane dem fram med rytmiske brøl som sendte Norge skrubbende bakover.

- Få drept den djevelen, gaulet Lene-Elise mens Norge ble drevet stadig nærmere nederlaget. Men ingen tok oppfordringen, i alle fall ikke de svenske kjendisene, som skadefro fulgte oppgjøret fra sidelinja.

Tre-fire danske rykk, og Norge var knust.

- Jeg følte at jeg ble mer hengende i lufta enn på bakken, sa Lene.

Lever opp til ryktet

Men etterpå ville ikke «Hulk Hogan» strø salt i såret:

- Jeg har norsk kone, så... Godt teamwork fra vår side sikret seieren, insisterte Riis.

Men det er ingen tvil om at de norske lever opp til sitt elendige rykte:

De svømte siste i land på åpningsdagen, de tapte gårdagens kappestrid _ og dette er ståa i hyttebyggingen, ifølge programleder Christer Falck:

- Danskene har reist noe som minner om et tempel. Svenskene har bygget en fin hytte. Nordmennene sover under en presenning på stranda.

Svekket Lene?

- Vi sov under presenninga i natt også. Det går tregt med hytta, bekreftet Lene-Elise Bergum.

Natta før konkurransen var det ikke plass til Jan Simonsen under dekkenet. Han valgte å tilbringe natten sittende på stranda mens regnet øste mot hans stadig mer solbrente isse.

- Det gikk fint det. Jeg liker å sitte ute, sa den joviale stortingspolitikeren.

Mye tyder på at en endring har skjedd i den norske leiren. Konspiratoriske Lene-Elise Bergum virket ikke å sitte like trygt som dagen før.

- Det kan veldig godt hende det blir jeg som ryker ut i kveld, sa hun til Dagbladet.

- Det er ikke sikkert det blir jeg som stemmes ut, sa Gry Jannicke Jarlum, og blunket lurt.

Av hensyn til tv-seerne vil ikke Dagbladet avsløre hvem som fikk flest stemmer i det nattlige øyrådet.

Kjendis-Robinson skal gå på TV3 over nyåret. Men vi kan røpe såpass at hele tre av de fem norske kjendisene måtte tåle å få stemmer i mot seg i det første øyrådet.

Størst stemning i går skapte den svenske standup-komikeren Peter Wahlbeck, som tidligere har parodiert Jan Simonsen ved å trekke buksene opp til oppunder armhulene. Nå grep han, til innspillingslederens fortvilelse, en megafon og ropte på en fiktiv lokal medhjelper: «Kratte-kille, kratte-kille! Vi måste ha mer kratt her, så at det kan se vakkert ut på tv!». Da danskene ba om vann, grep Wahlbeck igjen anledningen og ropte: «Vatten-kille, vatten-kille!».

KNUSTE:Danskene _ fra venstre Warny Mandrup, Sasseline Sørensen, Asbjørn Riis og Anne Larsen _ visste nøyaktig hvordan de skulle holde og presse.
KJEMPET FORTVILT: Norge hadde ingen sjanse. Fra venstre Lene-Elise Bergum, Ole Klemetsen, Janne Rønningen og Jan Simonsen. Fra sidelinja følger reserven Gry Jannicke Jarlum tilbaketoget.
SANNHETENS ØYEBLIKK: Det norske laget (i blå trøyer lengst bort) drives fort og brutalt tilbake i ringen.