- Nordmenn bør være stolte

Amerikanerne skryter Snøhetta opp i skyene.

(Dagbladet.no): Etter at det norske arkitetkfirmaet i går presenterte sin modell for kulturbygget på Ground Zero, haglet det med skryt fra amerikanerne, skriver VG.

- Dere nordmenn har grunn til å være stolte. Det Snøhetta har gjort er fantastisk. De er rett og slett briljant, sa New Yorks guvernør, George Pataki, til VG.

De to arkitektene, Craig Dykers og Kjetil Thorsen, presenterte i går modellen for den første av to kulturbygninger på Ground Zero.

- Snøhetta har tegnet en luftig, lett og optimistisk bygning. Det er blitt et flott prosjekt som støtter opp om hele ideen bak mesterplanen min, sa hovedarkitekten for Ground Zero, Daniel Liebeskind, til Aftenposten.

Det var i fjor høst at det norske arkitektfirmaet utkonkurrerte 60 andre firmaer og vant det prestisjetunge oppdraget. Prisen er anslått til 200 millioner dollar.

Bygningen som Snøhetta har tegnet skal huse Det internasjonale Frihetsmuseet, et informasjonssenter for Ground Zero og kunstgalleriet The Drawing Center.

Arkitektfirmaet skal begynne byggingen i 2007, og skal etter planen være ferdig i 2009.

Snøhetta er fra tidligere mest kjent for å ha tegnet det nye biblioteket i Alexandria. I tillegg er selskapet ansvarlig for byggingen av den nye operaen i Oslo.

Turister: Det er fortsatt mange turister som strømmer til Ground Zero når de er i New York og Manhatten.
Henrykte: Både New Yorks guvernør, George Pataki (t.h.) og borgermester Michael Bloomberg (nr. 2 fra v.)var stolte og fornøyde over hva Snøhettas arkitekter presenterte i går. Her er Snøhetta representert av kjetil trædal Thorsen og Craig Dykers (t.v.).
Museet: Her er modellen Snøhetta presenterte for amerikanerne i går.