Nordmenn digger kjekkasvampyr

Topper boklista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Forrige uke debuterte «Twilight»-bøkene på den norske boklista. Og nå er det ingen tvil om at norske ungdommer har fått øynene opp for det amerikanske suksessfenomenet.

De to første bøkene i serien ligger nå på henholdsvis første og tredjeplass på lista for skjønnlitteratur.

Den tredje og fjerde boka i serien er ikke oversatt til norsk ennå, men den første av dem skal etter planen komme 2. mai.

Bøkene retter seg i første omgang mot tenåringsjenter, og handler om 17-årige Bella som forelsker seg i medeleven Edvard. Men forholdet settes på prøve når det viser seg at Edvard har vært 17 år svært lenge. Og har store problemer med å kontrollere lysten til å drikke blodet hennes...

I USA har bøkene solgt i bøtter og spann det siste året, og endte med å kapre alle de fire øverste plassene på avisa USA Todays liste over årets mestselgende bøker.

Mye av salget skyldes nok filmatiseringen av den første boka, «Evighetens kyss», som hadde premiere i USA i november. I Norge hadde filmen premiere først 9. januar, men ivrige fans klarte å overtale distributøren til å sette opp førpremierer i desember.

Anne Gavaldas nye bok «Saman er ein mindre aleine» klatrer også inn på boklista denne uka. Men ellers er det små endringer på lista for skjønnlitteratur.

På lista for generell litteratur er det flere. Men de skyldes kun én forfatter, kokebokredaktøren Jane Price.

Nordmenn digger kjekkasvampyr

Hun har kapret hele sju av de 15 plassene på lista, med blant annet «Middag med venner» på 4. plass og «Smakfulle småbiter» på 5. plass.

Salgsstatistikk er hentet fra følgende bedrifter: Ark Bokhandel (86 butikker), Libris (100 av 136 butikker), Notabene (124 butikker), Norli (68 butikker), Fri Bokhandel (19 av 147 butikker), Tanum Karl Johan, og Haugen Bok. Bokdata fra Den norske Bokdatabasen AS.


LES OGSÅ:
 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer