Nordmenn digger kjekkasvampyr

Topper boklista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Forrige uke debuterte «Twilight»-bøkene på den norske boklista. Og nå er det ingen tvil om at norske ungdommer har fått øynene opp for det amerikanske suksessfenomenet.

De to første bøkene i serien ligger nå på henholdsvis første og tredjeplass på lista for skjønnlitteratur.

Den tredje og fjerde boka i serien er ikke oversatt til norsk ennå, men den første av dem skal etter planen komme 2. mai.

Bøkene retter seg i første omgang mot tenåringsjenter, og handler om 17-årige Bella som forelsker seg i medeleven Edvard. Men forholdet settes på prøve når det viser seg at Edvard har vært 17 år svært lenge. Og har store problemer med å kontrollere lysten til å drikke blodet hennes...

I USA har bøkene solgt i bøtter og spann det siste året, og endte med å kapre alle de fire øverste plassene på avisa USA Todays liste over årets mestselgende bøker.

Mye av salget skyldes nok filmatiseringen av den første boka, «Evighetens kyss», som hadde premiere i USA i november. I Norge hadde filmen premiere først 9. januar, men ivrige fans klarte å overtale distributøren til å sette opp førpremierer i desember.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer