- Nordmenn drikker bare for å redde planeten

Norge ble for bra for «Sicko».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Se hele klippet på YouTube

(Dagbladet.no): Innspillingen av Michael Moores dokufilm «Sicko» foregikk i flere land verden rundt.

Også i Norge, der Moore blant annet dukket opp på Bastøy fengsel i Vestfold.

- De var her og tråkka rundt i to dager, men jeg har ikke undersøkt om Bastøy er med i filmen hans, sa fengselsleder Øyvind Alnæs til Tønsbergs Blad etter innspillingen.

For ekstremt

Opptakene ble imidlerid aldri brukt - i kinoversjonen. Men de som går til innkjøp av dvd-versjonen, vil i ekstramaterialet finne et over sju minutter langt innslag fra Norge, titulert «This Country Beats France», der Moore har fortellerstemmen.

- Har Frankrike virkelig det beste helsesystemet i verden? Om du trodde de kanadiske eller britiske systemene fikk det amerikanske til å se ille ut, gjør deg klar. I dette kapitlet besøker vi et land som blåser dem alle ut av veien. Bli med på et besøk til landet som var for ekstremt, for kontroversielt og for skummelt for å bli med i «Sicko», innledes videosnutten som nå er lagt ut på Youtube.

I innslaget får vi blant annet høre at Velferds-Norge langt overgår det briter og franskmenn har av tilbud. Disse landene ble brukt som eksempler på land som igjen var mye bedre enn USA, men kritikerere av «Sicko» mener at det som beskrives er «for godt til å være sant».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer