ØNSKET VELKOMMEN AV SJEFEN: Kompisgjengen fra Bergen som ligger an til å bli aller først inn på årets Roskildefestival, ble ønsket velkommen av festivalsjef Henrik Rasmussen i dag. Foto: Kulturmeglerne/NTB Scanpix
ØNSKET VELKOMMEN AV SJEFEN: Kompisgjengen fra Bergen som ligger an til å bli aller først inn på årets Roskildefestival, ble ønsket velkommen av festivalsjef Henrik Rasmussen i dag. Foto: Kulturmeglerne/NTB ScanpixVis mer

Nordmenn først i køen på Roskilde-festivalen

Det er snart klart for kjempemusikk-fest i Danmark. 27. juni åpner Roskilde-festivalen portene - og nordmenn er først i køen.

En vennegjeng fra Bergen var de første på plass, de har campet utenfor området i fire dager.

- Vi kom hit på onsdag og da var vi de første her, men torsdag morgen begynte det å komme flere festivalgjester. Jeg tipper at vi nå er rundt 100 stykker som venter på å slippe inn - og stemningen er kjempegod, forteller Mathias Helgesen.

- Det blir helt vilt når vi skal løpe inn på campområdet med alle de andre på lørdag, legger han til.

Kygo kommer Der venter en hele elleve dager lang Roskildefest på gjengen.

- Jeg en stor musikkfan og gleder meg til å se mange av headlinerne, men selvfølgelig også til å sjekke ut flere nye band, sier Helgesen.

Blant årets headlinere er Muse, Pharrell Williams, Florence and The Machine, Paul McCartney, Kendrick Lamar og Nicki Minaj.

Roskilde-festivalen, som i år drar i gang for 45. gang, satser tradisjonen tro stort. Også mange norske navn er på plass. Blant annet skal bergenske Kygo holde hoff natt til lørdag 4. juli.

Billetter i rekordfart Allerede i begynnelsen av juni hadde samtlige 80.000 festivalpass blitt revet bort, melder TT. Det som er igjen nå er noen skarve endagsbilletter.

- Vi må faktisk tilbake til 1990-tallet for å finne et år der vi solgte tilsvarende billetter på så kort tid, sier festivalens talsperson, Christina Bilde, i en pressemelding.

Den danske festivalen er i dag den største i sitt slag her nord.

I fjor landet overskuddet på 26,7 millioner danske kroner, ifølge TT.

I den norske leiren merker vi oss videre band som Enslaved, Susanne Sundfør, Spidergawd, Honningbarna, Broen, Electric Eye og Fay Wildhagen. (NTB)