Nordmenn går for svensk påskekrim

Larsson, Guillou og Marklund på boklistetoppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Påskeferien er bare et par uker unna, og med den kommer høysesongen for krimlitteratur. Det synes på boklista.

De fire mestselgende bøkene på lista for skjønnlitteratur tilhører krimsjangeren. Det er ikke bare sjangeren som skiller seg ut, men også nasjonalitet: De tre øverste er svenske.

Aller mest populær i bokhandlene er fortsatt Stieg Larssons «Jenta som lekte med ilden». Hans første bok, «Menn som hater kvinner», har dessuten toppet pocketlista i flere uker. Nummer to på lista er Jan Guillous nye Hamilton-bok, «Madame terror», mens tredjeplassen tilhører «Nobels testamente» av Liza Marklund.

I sistnevnte bok blir journalisten Annika Bengtzon vitne til at Nobelkomiteens leder blir skutt på Nobelfesten, av en morder i aftenkjole. Bengtzon dras ufrivillig inn i dramaet, og nøster trådene tilbake til Alfred Nobel og hans testamente.

Lille Piratforlaget skjøt blink med sin høstliste i fjor. Både Marklund, Guillou og Anne Holt, som innehar fjerdeplassen med «Presidentens valg», kom ut på Piratforlaget. Både Guillou og Marklund har nå ligget på lista i 17 uker, fem uker mindre enn Anne Holt. Alle de tre bøkene var dessuten hovedbøker i både Bokklubben Nye Bøker og Cappelen Krim og Spenning i fjor høst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer