Nordmenn ler av romskipene i ny storfilm: - Det er jo lakrisbåter

Klassisk norsk fasong på romskipene i Hollywood-filmen «Arrival».

ROMVESEN: I storfilmen «Arrival» får menneskene kontakt med utenomjordisk intelligent liv. Video: Paramount Pictures. Vis mer

I den kommende storfilmen «Arrival» gjennomgår menneskene et øyeblikk som har blitt skildret på film utallige ganger: Den første kontakten med utenomjordisk intelligent liv.

Science fiction-filmen har planlagt norsk premiere 11. november, og kan skilte med stjerner som Amy Adams og Jeremy Renner og et plott hentet fra en svært så anerkjent og prisvinnende novelle av forfatter Ted Chiang, så «Arrival» kan fort bli en av høstens store filmer.

Men foreløpig er det en visuell detalj i filmens promomateriale som har fanget mest oppmerksomhet, iallfall her i Norge.

Flere nordmenn har på sosiale medier nemlig påpekt at romskipene på filmens plakater er til forveksling like det klassiske godteriet Lakrisbåter.

Hos produsenten Nidar opplyses det at lakrisbåter faktisk ikke er et særnorsk fenomen. Både i Sverige og Nederland spises det lakris i båtfasong, selv om det nok er den norske, avlange typen som minner mest om de mystiske romskipene som ankommer kinolerretet i november.

Plottet i storfilmen handler for øvrig om en lingvist (Amy Adams) som hyres inn for å opprette kommunikasjon mellom mennesker og romvesener når mystiske skip dukker opp på flere steder verden rundt.

Det er foreløpig ikke kjent om romskipene dukker opp i land der lakrisbåter er et kjent fenomen, eller om denne godterilikheten byr på ekstra forvirring for en allerede hardt presset menneskehet.