DEBATT

Nordmenn svindles for store summer på utenlandske nattklubber

Slik reduserer sjansen for at du blir et offer.

MANGE FELLER: - Det er i hovedsak menn som rapporterer om denne typen svindel. Ofte mener de som fremmer krav at de er blitt dopet ned av personalet på nattklubber, strippeklubber og bordell før noen, gjerne ansatte, har tappet kontoen deres. Her fra Pattaya. Foto: Dagbladet
MANGE FELLER: - Det er i hovedsak menn som rapporterer om denne typen svindel. Ofte mener de som fremmer krav at de er blitt dopet ned av personalet på nattklubber, strippeklubber og bordell før noen, gjerne ansatte, har tappet kontoen deres. Her fra Pattaya. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Den årlige gutteturen til Gdansk i Polen går ikke helt som planlagt for de tre nordmennene i 30-årene.

Etter en middag på en restaurant bestemmer de seg for å stikke innom en nattklubb. Etter å ha utvekslet noen ord med dørvakten beveger de seg bort til baren. Der bestiller de seg hver sin øl. De får samtidig med en shot på kjøpet av den hyggelige bartenderen. Også et par kvinnelige ansatte kommer bort til dem, og kompisene nyter oppmerksomheten mens de spanderer en flaske champagne på de lettkledde jentene. Stemningen stiger, og en av de tre kameratene gjør opp regningen på 100 euro før de beveger seg bort til en sittegruppe lengre inn i nattklubben.

Etter dette husker de tre kun bruddstykker fra kvelden før de våkner opp på hotellrommet sitt, dagen etter.

De puster lettet ut da de alle finner både kort og mobiler i lommene sine. Men da den ene av de tre går inn i mobilbanken for å sjekke kontobeholdningen oppstår det en lett panisk stemning. Det er forsøkt foretatt ti transaksjoner på Visa-kortet hans den kvelden. De fleste av dem har han ikke kjennskap til. Seks av dem har blitt godkjent, og totalt er Visa-kortet blitt belastet for diverse kjøp for til sammen 12.000 kroner. Alle transaksjonene er koblet til nattklubben som de tre kameratene hadde besøkt kvelden før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer