Nordmenn tjente seg rike på slavehandel, mens afrikanere jobbet seg til døde

To kommende bøker belyser Norges rolle som kolonimakt .

PÅ FILM: I 2015 spilte Jakob Oftebro hovedrollen i den danske dramafilmen «Gullkysten», som handlet om danskenes rolle i slavehandelen. To nye bøker viser at også norske skip spilte en viktig rolle i det hele. Foto fra filmen.
PÅ FILM: I 2015 spilte Jakob Oftebro hovedrollen i den danske dramafilmen «Gullkysten», som handlet om danskenes rolle i slavehandelen. To nye bøker viser at også norske skip spilte en viktig rolle i det hele. Foto fra filmen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

November, 1733, i dansk-norsk Vestindia: En afrikansk konge er fraktet i lenker til den dansk-norske kolonien St. Jan i Karibia. Men mannen har ingen planer om å være slave. Han er ydmyket, og nå vil han gjøre opprør.

Flertallet av slavene forblir likevel lojale mot sine eiere, og opprøret blir slått ned etter noen måneder. De fleste av opprørerne begår kollektivt selvmord. Noen få andre rømmer inn i skogene, der de senere blir funnet. Straffen de får, er å arbeide seg i hjel.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer