Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nordmenn videre til semi-finalen

«Counter-Strike»-spillerne Catch-Gamer vinner i Kina.

• Les bloggene til lagkapteinen!

• Hva er egentlig «Counter-Strike»?

(Dagbladet.no): Det norske esport-laget Catch-Gamer er på plass i Kina, der de deltar i spillturneringen World eSport Games Masters - en slags VIP-variant av den årlige turneringen.

Det så lenge mørkt ut for turneringen etter at kinesiske myndigheter slo seg vrange.

Etter mye frem og tilbake ble de første kampene spilt for noen dager siden, og på søndag vant Catch-Gamer sin første kamp mot det engelske storlaget 4Kings.

Videre til semifinale

I dag møtte Catch-Gamer et av verdens beste CS-lag gjennom en årrekke, SK-Gaming - en kamp Catch-Gamer overraskende vant overlegent.

I første runde var stillingen 16-0 til Catch-Gamer, mens runde to endte med 16-9 i favør av nordmennene.

TEAM CATCH-GAMER: Fra venstre: Preben «oops» Josdal, Geir-Stian «Juve9ile» Svendsen, Jonas Alsaker «bsl» Vikan, Sondre «REAL» Svanevik og Lars «Naikon» Olaisen. Foto: Catch-Gamer
TEAM CATCH-GAMER: Fra venstre: Preben «oops» Josdal, Geir-Stian «Juve9ile» Svendsen, Jonas Alsaker «bsl» Vikan, Sondre «REAL» Svanevik og Lars «Naikon» Olaisen. Foto: Catch-Gamer Vis mer

Dette betyr at Catch-Gamer er i semi-finalene, og er ett hakk nærmere førsteprisen på rundt 450.000 norske kroner.

- Ufattelig stolt

- Å slå SK-Gaming så overlegent er nesten ufattelig. Så vidt meg bekjent har SK aldri tapt 16-0 på et map noen gang. Dette er nok et bevis på at vårt CS-lag hører hjemme i den ypperste verdenseliten, og jeg er ufattelig stolt over det laget vårt har gjort, forteller lagets manager Geir Trones til Dagbladet.no.

- Etter en nervepirrende formiddag, med en forrykende match og seier mot SK-Gaming er det lett at følelsene tar overhånd. Team Catch-Gamer har nok en gang bevist at de hører hjemme helt i verdenstoppen i verdens mest populære online-spill, «Counter-Strike». Lykkeønskninger går til våre fem norske helter i Kina og vi ønsker dem lykke til videre i semi-finalen, sier lagets andre manager, Rune Aslaksen.

Catch-Gamers lagkaptein Jonas Alsaker «bsl» Vikan skriver jevnlige blogger her på Dagbladet.no, og vi kan forvente oss en rapport fra dagens kamp i løpet av noen timer.

Dagbladet.no er offisiell sponsor av Team Catch-Gamer.

«COUNTER-STRIKE»: Spillet lagene konkurrerer i er «Counter-Strike», der anti-terrorstyrker kjemper mot terrorister.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling