Nordnorsk blues har større kraft enn krutt

Med Heidi Solheim i spissen har Tromsø fått et fabelaktig band som mikser blues, rock og soul.

OVERBEVISER: Heidi Solheim og Espen Elverum Jakobsen i Tromsø-bandet Pristine på Gamla under Bylarm i Oslo i februar. Nå foreligger debutalbumet «Detoxing».  Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
OVERBEVISER: Heidi Solheim og Espen Elverum Jakobsen i Tromsø-bandet Pristine på Gamla under Bylarm i Oslo i februar. Nå foreligger debutalbumet «Detoxing». Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Jeg kan ikke huske at vi har hatt en sterkere (og høyere) kvinnestemme innen rocken siden Gudny Aspaas herjet i Ruphus på 70-tallet. Navnet er Heidi Solheim, og hun fronter Tromsø-gruppa Pristine - som albumdebuterer med «Detoxing».

Samtidig har produktive Solheim jobbet med sin solodebut, som skal komme i neste måned. Singelen «Come What May» er allerede ute digitalt.

Union Blues Cup Hvert år arrangeres Union Blues Cup under Notodden Blues Festival. Premien er en rekke spillejobber på norske bluesklubber - og konsert under neste års bluesfestival.

Pristine var suveren vinner i fjor, og bandet fikk også vist seg fram under Bylarm i februar - og anmeldt til en femmer på terningen i Dagbladet.

Kraftprøve Debutalbumet er en overlegen kraftprøve, spilt inn live i analoge Juke Joint Studio på Notodden i løpet av noen dager i mai.

Limet i bandet er vokalist og låtskriver Solheim, som har et sterkt personlig uttrykk. I ryggen har hun musikere med fartstid fra flere band, blant annet er Espen Elverum Jakobsen også gitarist i gruppa Adjágas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer