Noreg berre nest best

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EIT OPPSLAG

i Le Monde Diplomatique fangar blikket: I ein samanliknande oversikt over vald i heimen i ulike land, figurerer Noreg som ein god nummer to, etter Finland, på rankinga. Vald i heimen inneber stort sett at kona i huset får bank. Noreg er med andre ord det nest beste landet til å pryle kjerringa, ein prestasjon FN ikkje har fått med seg.

At Finland og Noreg toppar lista, bør ikkje forundre nokon. Flatfylltradisjon, nordisk melankoli og overdriven heimekos dannar ein uslåeleg kombinasjon. Men har konkurransen mellom dei to landa vore rettferdig og demokratisk? Neppe. Finland har vore privilegert med hjelp frå EU. Salet av vodka etter at Brussel-regimet har fått finnane til å innføre kosmopolitiske alkoholprisar, har skote i veret. Ei heilflaske vodka kostar der borte no under ein norsk hundrelapp. Ein tilsvarande tendens er registrert i Sverige, og med det målmedvitne arbeidet til institusjonar som EU-domstol og overvakingsorgan, er det berre eit spørsmål om tid før domino-effekten gjer at dei sosialpolitiske ordningane i Sverige og Noreg går overende.

SLEIPINGANE

i Brussel har gjort dei godtruande skandinavane, som oppnådde EU- og EØS-avtalar fulle av alkoholpolitisk vellyd, til narrar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer