«EDDERKOPPNETTET:» Politisk kombinerer Det er liten tvil om at Arbeiderpartiet spiller en særegen rolle i Norgespartiet fiendebilde. På nettstedet ligger en lang rekke tekster som omtaler Arbeiderpartiet som edderkoppen i et nettverk av barnevern, domstoler og psykiatri, side om side med antisemittiske tekster krav om flere folkeavstemninger. Foto: Morten Hvaal/NTB
«EDDERKOPPNETTET:» Politisk kombinerer Det er liten tvil om at Arbeiderpartiet spiller en særegen rolle i Norgespartiet fiendebilde. På nettstedet ligger en lang rekke tekster som omtaler Arbeiderpartiet som edderkoppen i et nettverk av barnevern, domstoler og psykiatri, side om side med antisemittiske tekster krav om flere folkeavstemninger. Foto: Morten Hvaal/NTBVis mer

Norge - et skjult diktatur?

Det er liten tvil at om det underliggende premisset for mange i kommentarfeltene, er at Arbeiderpartiet står for en skjult ensretting av samfunnet, slik at det egentlig ikke er mye som skiller Norge fra et diktatur.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

For noen dager siden gikk lederen for minipartiet Norgespartiet ut med en kraftsalve mot AUF-ungdommene som nettopp hadde tatt tilbake Utøya.

Det som foregikk der var «rene skjære Woodstockfestivalen» med musikk, bading, skriking og skråling - alt sammen en hån mot beboerne rundt, som hjalp til med å redde ungdommer i land for fire år siden og som «fortsatt sliter tungt med traumer etter tragedien». Alt sammen med velsignelse fra en politisk ledelse som fra dag én har slått politisk mynt på tragedien.

Norgespartiet har, til tross for stor oppslutning i sosiale medier, ikke klart å mobilisere nok underskrifter til å stille til valg.

Grunnlovsfundamentalisme

Politisk kombinerer de en amerikanskinspirert grunnlovsfundamentalisme med sterke trekk av konspirasjonstenkning. Mens partilederen passet på å legge til at det ikke var noen forskjell på rødgrønne og blåblå regjeringer her, er det liten tvil om at Arbeiderpartiet spiller en særegen rolle i partiets fiendebildet: På nettstedet ligger en lang rekke tekster som omtaler Arbeiderpartiet som edderkoppen i et nettverk av barnevern, domstoler og psykiatri, side om side med antisemittiske tekster krav om flere folkeavstemninger.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn