DEBATT

ACER:

Norge – Europas grønne batteri

For enhver som er opptatt av miljø og klima er det åpenbart at vi må være tilsluttet kraftmarkedet i Europa.

GRØNT BATTERI: Norge kan være Nord-Europas grønne batteri, et fremtidsrettede bidrag i den europeiske klimadugnaden, skriver artikkelforfatteren. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
GRØNT BATTERI: Norge kan være Nord-Europas grønne batteri, et fremtidsrettede bidrag i den europeiske klimadugnaden, skriver artikkelforfatteren. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Venstrepopulistene i Rødt og SV stemte dessverre mot ACER. Miljøpartiet De Grønne stemte derimot ja. For enhver som er opptatt av miljø og klima er det åpenbart at vi må være tilsluttet kraftmarkedet i Europa.

Norge har overskudd på fornybar energi og mer grønn kraft er på vei. Vi har nærmest ikke startet på energiøkonomiseringen i dette landet og energityper som fjernvarme, vind, sol og småskala vannkraftverk vil bidra til ytterligere kraftoverskudd i årene som kommer.

Overskuddet bør sendes til Europa og bidra til å stenge ned ødeleggende kullkraftverk. Samtidig kan vi importere dansk og tysk vind- og solenergi til en rimelig penge når det blåser og sola stråler. Sol og vind må brukes ASAP, mens vår vannkraft kan lagres bak demningene.

På den måten vil tilslutning til det europeiske kraftmarkedet gjøre Norge til Nord-Europas grønne batteri. Dette ville være Norges fremtidsrettede bidrag i den europeiske klimadugnaden.

Samtidig vil en fortsatt satsing på fornybar kraftproduksjon i Norge bidra til det grønne skiftet, arbeidsplasser og nødvendig omstilling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer