Norge ble snytt

- Den det er mest synd på nå, er Pavarotti selv. Han var fryktelig lei seg, uttalte arrangør Jan Jensen til Dagbladet i natt. Det som skulle bli sommerens store konsertbegivenhet endte i en ren skandale.

Folkefesten som Luciano spolerte

Pinlig

15 000 publikummere forlot Frognerparken slukøret ved 22.45-tida i går kveld. Da hadde Luciano Pavarotti gått av scenen hele 45 minutter tidligere enn planlagt på grunn av stemmesvikt.

- Han gjorde mer enn det man kunne forvente av ham, forklarte Jensen ved halv ett-tida.

Pavarotti følte seg helt fin ved den siste generalprøven, som var ferdig i Frognerparken klokka 19.00.

Rundt klokka 20.30, 30 minutter før konsertstart, begynte han å få problemer med stemmen.

Været får skylda

- Supertenorer tåler ingenting. Det kan ha vært vinden eller det kalde Oslo-været som gjorde utslaget, mener Jensen. Arrangøren er forberedt på reaksjoner etter konsertfloppen, men tror ikke det vil få noen konsekvenser.

I kveldstimene i går bestemte Luciano Pavarotti seg for å kansellere søndagens gigantkonsert i München sammen med Michael Jackson på grunn av sin skrale stemme. Han returnerer umiddelbart til Rimini tidlig i dag.

Fly forbannet

Da ekskongen av den høye c første gang måtte avbryte gårsdagens konsert, lovet han publikum å komme tilbake til Norge i august. Men dette er foreløpig veldig usikkert.

- På meg kan det virke som han sparer seg til den store konserten i München. Lille Oslo er ikke stort nok. På meg minner dette om primadonnanykker, sier en svært skuffet Wenche Juul Thorsen etter konserten.

De fleste følte med Pavarotti, men var likevel skuffet.

- Jeg er fly forbannet. Jeg har vært flere ganger i operaen i Italia, og dersom sangeren ikke er i form, avlyser de konserten og refunderer billetten. Dette er en musikalsk bløff, og jeg kommer til å forlange pengene mine tilbake, sa en rasende Vigdis Bjørnøy fra Operaens Venner.

Venninnen Margrethe Waage hadde reist helt fra Ålesund for å høre Pavarotti.

Elsa Lystad og Susanne Fuhr var også skuffet, men følte likevel med Pavarotti.

- Jeg hadde gledet meg til å høre Pavarotti med åpent rør, for å si det slik. Samtidig var jeg smånervøs på hans vegne. Han må ha følt et ufattelig press, sier Susanne Fuhr. Og som sanger vet hun hva hun snakker om.

SKUFFET: Vantro åtte Per Engelstad se Pavarotti snyte seg på scenen, for så å forlate den. Var det alt? undret Engelstad seg. Det gjorde alle andre også.