Norge blir hovedland på verdens største bokmesse

- Unik eksponering av Norge.

VERDENS STØRSTE: Norge blir hovedland på bokmessa i Frankfurt i 2019. Her fra fjorårets messe. Foto: NTB SCANPIX / Fredrik von Erichsen/dpa
VERDENS STØRSTE: Norge blir hovedland på bokmessa i Frankfurt i 2019. Her fra fjorårets messe. Foto: NTB SCANPIX / Fredrik von Erichsen/dpa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge er valgt som hovedland ved bokmessen i Frankfurt i 2019, verdens største bokmesse. Avtalen ble undertegnet torsdag ettermiddag av Juergen Boos, direktør for Frankfurter Buchmesse, og Margit Walsø, direktør i NORLA Senter for norsk litteratur i utlandet.

- Å være hovedland betyr en unik eksponering av Norge, norsk litteratur og kultur i Tyskland og internasjonalt, sier Walsø.

Litteraturens OL
Organisasjonen har tidligere omtalt bokmessa som «litteraturens OL». Knapt noen annen internasjonal kulturarena gir så stor samlet oppmerksomhet til et enkelt land. — I Frankfurt får vi en enestående sjanse til å vise fram både bredden og høyden i norsk litteratur: allerede etablerte forfatterskap og ikke minst nye, sterke stemmer innen alle sjangre, sa Walsø til organisasjonens eget nettsted i mai i fjor.

Totalbudsjettet er på 55 millioner kroner. Arbeidet med å fremme Norges søknad fikk for alvor vind i seilene da regjeringen i årets statsbudsjett satte av 25 millioner kroner.

Senere ble summen økt med 5 millioner kroner etter avtale med KrF og Venstre. I tillegg har bokbransjen selv samlet inn penger.

Håper på stjernestatus for flere
NORLA peker på at norske forfattere vekker stor interesse i utlandet, og viser til suksesshistorier som Karl Ove Knausgård, Per Petterson, Åsne Seierstad og Jo Nesbø.

Walsø håper enda flere norske forfattere nå vil nå ut til et internasjonalt publikum. Da Finland var hovedland i 2014, medførte det 7.770 presseoppslag internasjonalt, og 130 finske bøker ble solgt for utgivelse på tysk allerede før bokmessen hadde startet, ifølge NORLA. Rettighetssalget økte med 60 prosent som følge av messen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer