DEBATT

Debatt: Abortloven

Norge bør ikke tillate tvillingabort-turisme

Hvorfor toer Tone W. Trøen (H) sine hender og sier at det ikke var Høyre som gjorde tvillingabort lovlig?  

FOSTERREDUKSJON: Stortinget skal i morgen ta stilling til om Lov om svangerskapsavbrudd også skal åpne for fosterreduksjon, for eksempel at ett av to tvillingfostre kan fjernes. Foto: NTB Scanpix
FOSTERREDUKSJON: Stortinget skal i morgen ta stilling til om Lov om svangerskapsavbrudd også skal åpne for fosterreduksjon, for eksempel at ett av to tvillingfostre kan fjernes. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

15. desember kom helse- og omsorgskomiteen på Stortinget med sine innstillinger til forslaget fra KrF og Sp om ikke å tillate fosterreduksjon. Ingen andre partier i komiteen støttet forslaget. I morgen skal saken opp i Stortinget.

Ja, det er rett at lovavdelingen i Justisdepartementet har vurdert det slik at Lov om svangerskapsavbrudd også åpner for fosterreduksjon. Men som politiker, som nå har behandlet saken i egen komité, kan man ikke fraskrive seg alt ansvar. Tone W. Trøen skriver i et innlegg i Dagbladet 12. januar at «Høyre ikke har gjort fosterreduksjon lovlig». Da vil vi si tilbake: Kanskje det, men dere har i hvert fall ikke gjort noe for å stoppe det.

Det er Stortinget som lager lovverket. Det er med andre ord ingen grunn til å toe sine hender. Videre skriver Trøen at «Når KrF og Sp foreslår å endre abortloven slik at fosterreduksjon ikke tillates i Norge, vil dette åpne debatten om selvbestemt abort».

Her er det flere ting å si. Da dagens abortlov ble vedtatt, var ikke fosterreduksjon teknisk mulig. Logisk nok var det heller ikke intensjonen med loven. Å si nei til tvillingabort er derfor ikke en endring av loven i praksis, det er å si nei til en utvidelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer