DEBATT

Norge bør stanse mottak av flyktninger

SV synes tydeligvis det er viktigere å diskutere antall flyktninger til Norge enn å sørge for hjelpe flest mulig av dem som trenger hjelpen mest.

FLYKTNINGER OG ASYLSØKERE: Den økonomiske integreringen av flyktninger i Norge fungerer for dårlig, mener Høyres Ove Trellevik. På bildet er Hemsedal asylmottak i Buskerud. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FLYKTNINGER OG ASYLSØKERE: Den økonomiske integreringen av flyktninger i Norge fungerer for dårlig, mener Høyres Ove Trellevik. På bildet er Hemsedal asylmottak i Buskerud. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

SVs Karin Andersen skrev et innlegg der hun som vanlig rakker ned på sine politiske konkurrenter med beskyldninger om manglende forståelse av solidaritet. SV synes tydeligvis det er viktigere å diskutere antall flyktninger til Norge enn å sørge for hjelpe flest mulig av dem som trenger hjelpen mest.

Høyre er i gang med å lage nytt stortingsprogram. Vi har ment at antallet flyktninger vi tar imot skal baseres på i hvilken grad integreringen lykkes. Etter min mening har vi ikke lykkes godt nok med integreringen.

Samtidig ser vi en verden med økende migrasjon og et økende behov for bistand. Spørsmålet burde være hvordan kan vi hjelpe flest mulig. Det er ca 70 millioner flyktninger. Hjelper vi best med å ta noen tusen til Norge eller hjelper vi best ved å hjelpe betydelig flere i nærområdene? Dette er det grunnleggende spørsmålet.

Her hjemme fungerer den økonomiske integreringen av flyktninger for dårlig. Vi bruker store ressurser på integrering og flyktningers livsopphold. Fra Brochmann II-utvalget og SSB kan vi utlede at hver flyktning har en livsløpskostnad på 15-20 millioner kroner per person. Ved å ta imot 3000 flyktninger i året gir dette en årlig kostnad på ca. 50 milliarder kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.